Hasnyálmirigyrák gén

A hasnyálmirigyrák molekuláris diagnosztikája

hasnyálmirigyrák gén

A hasnyálmirigyrákos esetek negyedében a HER2 gén felsokszorozódása figyelhető meg. Az EGFR fehérje — normális formában — szintén előfordulhat a daganatsejtek felszínén, így EGFR-gátlókkal ebben az esetben is be lehet avatkozni a betegség lefolyásába.

hasnyálmirigyrák gén

A hasnyálmirigyrák célzott kezelésére mostanáig az EGFR tirozin-kináz gátlására alkalmas gyógyszerek egyetlen típusát törzskönyvezték, kemoterápiás szerekkel kombinálva. Ez a készítmény az eddigi klinikai vizsgálatok adatai szerint akár egy évvel is megnövelheti a túlélési időt.

hasnyálmirigyrák gén

Klinikai vizsgálatok zajlanak továbbá annak megállapítására is, hogy a HER2-pozitív hasnyálmirigyrákok esetében alkalmazható-e a monoklonális antitesttel végzett HER2-gátló kezelés. Jelentkezés molekuláris diagnosztikai vizsgálatra Annak kiderítésére, hogy jelen van-e Önnél olyan mutáció, amely alapján már valószínűsíthető egy hasnyálmirigyrák gén hatékonysága, molekuláris diagnosztikai vizsgálatot végzünk.

hasnyálmirigyrák gén

Előzetesen egy konzultáció keretében átnézzük leleteit, válaszolunk kérdéseire, felmérjük, hasnyálmirigyrák gén mely mutációk vizsgálatára lehet szükség.

Konzultációnkra az alábbi linken kattintva jelentkezhet:.

Lásd még