Nyitóoldal Rólunk Elérhetőség Adatvédelmi nyilvántartás Szakvásárok
Utak
Ország:
Kategória:
Árkategória:
Utazási eszköz:

Felhasználói név: Jelszó: | Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Brazília

Brazíliára jellemzõ a népek és kultúrák keveredése, a fantasztikus növény- és állatvilág, a sokszínûség, a barátságos emberek, a kitûnõ konyha és a szamba ritmusa. A Brazíliába utazók bepillantást nyerhetnek e különleges ország életébe, megismerkedhetnek a természet különleges képzõdményeivel, vízesések sokaságával, a nemzeti parkokkal, és a brazíliai jelképpel, Rio de Janeiróval.

 Földrajzi adatok:

Brazília a világ ötödik legnagyobb országa, Dél-Amerikának majdnem a felét foglalja el. Fõvárosa Brazília, az ország egyik legfiatalabb városa. Földrajzilag az ország négy részre osztható: az Atlanti-óceán partvidékének keskeny, hosszú (7408 km) sávja, a Planalto Brasileiro hegyvidék az ország belsejében, az Amazonas-medence, és a Paraguay-medence. Számos érdekesség és különlegesség mellett itt található a világ legbõvízûbb folyója, a 6275 km hosszú Amazonas; a világ egyik leghatalmasabb és legsûrûbb erdõsége az amazonasi esõerdõ, amely az ország negyven százalékát borítja. A délkeleti országrészen fekszik Rio De Janeiro, amely ugyan 1960 óta már nem fõváros, de a világ szemében mégis Brazília jelképe és februárban, a karnevál idején, bizonyos tekintetben, a világ fõvárosává válik. A várost övezõ sziklás hegycsúcsok, a tenger kékje (Cocacabana tengerpart 4.5 km) és az öblök rendkívüli szépséget és összhangot alkotnak. Brazília a történelem folyamán a népcsoportok és az általuk meghonosított kultúrák keveredése következtében, igen sokszínû országgá vált. Ez adja azonban az érdekességét, vonzerejét.

Közlekedés:

A városi közlekedésre jellemzõ tömegközlekedési eszköz a busz. Kétféle buszjárat van: a helyi buszok és a turisták számára üzemeltetett járatok. Ez utóbbiak ugyanazon az útvonalon közlekednek, mint a helyi járatok. A helyi járatok többsége azonban meglehetõsen zsúfolt, ezért aki teheti, inkább üljön taxiba. A legmegbízhatóbb közlekedési eszköz a taxi. Nem drága, a nagyvárosokban éjjel-nappal könnyen található. A viteldíjat a taxióra mutatja, de hosszabb városnézés esetén elõre is meg lehet egyezni a szolgáltatás díjában. A taxisofõrök ritkán beszélnek angolul (vagy bármely más nyelven a portugálon kívül). Mindig jó ötlet a taxisofõrnek egy papíron odanyújtani a címet, ahová menni szeretnénk. Taxit érdemes a szállodából hivatni, íg

Online foglalások
Elérhetőség

BTA Utazási Iroda
Mobil: +36 20 9811 044
Tel/Fax: +36 27 350 531
Email: agency@bta-utazas.hu
(C) BTA Idegenforgalmi Kft. 2009.