Nyitóoldal Rólunk Elérhetőség Adatvédelmi nyilvántartás Szakvásárok
Utak
Ország:
Kategória:
Árkategória:
Utazási eszköz:

Felhasználói név: Jelszó: | Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Finnország

Finnország

Amikor az éjszakák hosszúak, akkor Finnországban számtalan dologra nyílik lehetõség, pl. síelhetünk, vagy szaunázhatunk is. A nyári évszakban a part menti területek - ideértve az Aland-szigetet és a Turku-félszigetet is - a vitorlázók és a horgászok paradicsomává válnak. Finnország Európa legnagyobb érintetlen vidékének értékeivel turisták ezreit vonzza minden évben. A délen fekvõ fõváros, Helsinki több mint 30 galériával, illetve múzeummal dicsekedhet, míg az északi területek a Mikulással való találkozással kecsegtetnek. Hol másutt a világon ülhetünk fel egy rénszarvas húzta szánra, vagy egy jégtörõ hajóra? Ha szerencsénk van, még a Sarki Fényt (Aurora Borealis) is láthatjuk.

Országnév: Finn Köztársaság

Népesség: 5 055 000 fõ

Kiterjedés: 338 139 km2

Fõváros: Helsinki

Lakosság: finn (93%), svéd (6%), lapp

Hivatalos nyelv: finn, svéd.

Vallás: evangélikus.

Idõeltolódás: +1 óra.

Pénznem: EURO. 1 EUR = 100 cent.

Nemzetközi hitelkártyák széles körben elfogadottak. A belföldi és külföldi fizetõeszközök be- és kivitele nem korlátozott.

Vízum: vízum nem szükséges.

Egészségügyi elõírások: kötelezõ védõoltás nincs.

Idõjárás: középhõmérséklet 16-24°C.

A hõmérséklet délen - januárban és februárban - elérheti a -15°C-ot, míg északon gyakori a -30°C is, ilyenkor a nap nagy részében sötétség uralkodik. Nyaranta a hõmérséklet északon 15°C, délen pedig 20°C körül alakul, bár néha a 30°C-ot is elérheti.

Étkezés:

A finn ételekben a svéd és az orosz konyha hatását érezhetjük, mindezt rendkívüli változatossággal elkészítve és helyi specialitásokkal kiegészítve. A burgonya mindennapi eledel, különbözõ halas vagy húsos szószokkal körítve. Engedéllyel rendelkezõ bárokban és éttermekben ihatunk erõs söröket, borokat és rövid italokat, bár az alkohol igen drága errefelé.

 Közlekedés:

 <

Online foglalások
Elérhetőség

BTA Utazási Iroda
Mobil: +36 20 9811 044
Tel/Fax: +36 27 350 531
Email: agency@bta-utazas.hu
(C) BTA Idegenforgalmi Kft. 2009.