Nyitóoldal Rólunk Elérhetőség Adatvédelmi nyilvántartás Szakvásárok
Utak
Ország:
Kategória:
Árkategória:
Utazási eszköz:

Felhasználói név: Jelszó: | Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Franciaország

Franciaország és a romantika

 A franciák megírták a la vie en rose-t (a rózsák életét), gazdagabbá tették a világot a creme brulée-val és a camembert-el, de Beauvoirral és Debussyvel, a Tour de France-szal, a Tour Eiffel-el és még számtalan dologgal. Ha eltölt egy hétvégét Párizsban, Ön is rájön miért álmodozik a fél világ Cyrano utcáinak bekóborolásáról, vagy egy Manet stílusban, a "zöldben" elköltött piknikrõl. Franciaország, szinonimája a romantikának!

Jó tudni!

Az 5 dolláros tejeskávé földje nem a legolcsóbb európai úticél. Az igazán takarékosak kijönnek napi 40 dollárból, ez azonban a parkokban való rengeteg sajt és baquett evéssel jár. Egy kicsit összetettebb konyhamûvészeti élményért, puha ágyért legalább napi 80 USD-t kell számolni. Persze, a Dom Perignon-t megcélzó tömegeknek a fenti összegek még egy nap borravalóját (pourboires) sem fedeznék, ha tényleg élvezni akarjuk Frankhont, legalább napi 200 USD-ral, vagy még többel számoljunk.

Földrajz

A Kaliforniánál hajszállal nagyobb Franciaország, Oroszország és Ukrajna után a legnagyobb Európában. Észak-nyugatról a La Manche, nyugatról az Atlanti óceán határolja. Dél felé a Pireneusok másik oldalán Spanyolországot süti a nap, délkeleten a Földközi tenger, kelet felé a Jura hegység és a nyugati Alpok választja el Svájctól és Olaszországtól. Franciaország viszonylag sík az észak-keleti határvonalnál, ahol Németországgal, Luxemburggal és Belgiummal szomszédos. A tengerentúli területet départements d'outre-mer-nek hívják, ide tartozik a Karib szigetek közül Guadeloupe és Martinique szigetei, a Csendes Óceáni szigetcsoportból Új Kaledónia, Tahiti, és Francia Polinézia, Dél-Amerikában Francia Guiana, az Indiai Óceánon Madagaszkártól keletre Réunion szigete, Új Foundlandtól délre az Atlanti Óceánban Saint Pierre- és Miquelon- szigetek. A francia Alpokban találjuk a maga 4800 m-ével Európa legmagasabb csúcsát, a Mont Blanc-t.

Éghajlat

Az ország nagy részén, a hegyi területek és észak-keleti rész kivételével, mérsékelt az éghajlat, enyhe telekkel. Az Atlanti Óceán erõteljes hatása érvényesül észak-nyugaton, ahol az idõjárást magas páratartalom, gyakran tomboló nyugati szelek és bõséges esõ jellemzi. Észak-keleten klasszikus kontinentális az éghajlat, viszonylag meleg nyarakkal és hideg telekkel. A kettõ között fekszik a párizsi medence, itt a legalacsonyabb az éves csapadék mennyisége. Párizs éves átlaghõmérséklete 12 °C, de a hõmérõ higanyszála januárban gyakran esik 0°C fok alá, augusztusban pedig 35°C fölé is kúszh

Online foglalások
Elérhetőség

BTA Utazási Iroda
Mobil: +36 20 9811 044
Tel/Fax: +36 27 350 531
Email: agency@bta-utazas.hu
(C) BTA Idegenforgalmi Kft. 2009.