Nyitóoldal Rólunk Elérhetőség Adatvédelmi nyilvántartás Szakvásárok
Utak
Ország:
Kategória:
Árkategória:
Utazási eszköz:

Felhasználói név: Jelszó: | Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Kína

Kína

 Kína nemcsak egy hatalmas ország, hanem egy teljesen külön világ is. Elhagyatott, sivatagos, félsivatagos területeken nomád pásztorok élnek, nyomorúságos körülmények között parasztok milliói rizst termelnek, miközben a nagyvárosokban fejlett fogyasztói társadalom kezd kialakulni. Az ország vezetõi évtizedeken át próbálták a Föld színérõl eltörölni a több ezer éves kultúra emlékeit, monumentális építészeti terveikkel tönkretenni a természetet, de szerencsére ez teljes egészében nem sikerült nekik. Az ország varázslatos látnivalókkal, a z európaitól teljesen eltérõ kultúrával várja az évrõl-évre egyre nagyobb számban érkezõ turistákat. Az egész országot természetesen nem lehet pár hét alatt megismerni, de hála a rengeteg látnivalónak, rövid idõ alatt is számos élménnyel gazdagodhat az utazó.

Országnév: Kína

Népesség: 1 261 832 482 fõ

Kiterjedés: 9 596 961 km2

Fõváros: Peking

Lakosság: han-kínai (92%), csuang, ujgur, huj, mandzsu, tibeti, mongol, koreai

Hivatalos nyelv: kínai

Vallás: buddhizmus, taoizmus, muszlim, protestáns

 Idõeltolódás: +7 óra

Pénznem: jüan. 1 CNY = 10 jiao = 100 fen.

Nemzetközi hitelkártyák elfogadása terjedõben van, azonban mindenképpen szükséges készpénzt magunknál tartani, mert a bankautomaták meghibásodhatnak. A külföldi fizetõeszközök bevitele nem korlátozott, de 5 000 USD felett bevallási kötelezettség van. A helyi fizetõeszköz csak Kínában váltható, az országból kivinni tilos.

Vízum:

vízum szükséges. Az útlevélnek a beutazástól számított további 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Kilépési illeték: 90 CNY-t kell fizetni az ország elhagyásakor a repülõtéren.

Egészségügyi elõírások:

kötelezõ védõoltás nincs. Palackozott víz fogyasztása javasolt.

 

Online foglalások
Elérhetőség

BTA Utazási Iroda
Mobil: +36 20 9811 044
Tel/Fax: +36 27 350 531
Email: agency@bta-utazas.hu
(C) BTA Idegenforgalmi Kft. 2009.