Nyitóoldal Rólunk Elérhetőség Adatvédelmi nyilvántartás Szakvásárok
Utak
Ország:
Kategória:
Árkategória:
Utazási eszköz:

Felhasználói név: Jelszó: | Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Horvátország

Horvátország

Számtalan híres műemlék, hangulatos, mediterrán városka, 1185 sziget és az érintetlen természet hazája. Szabadságát ennél ideálisabb helyen aligha tölthetné! Olvassa el Horvátországról szóló rövid ismertetőnket, hasznos tanácsainkat - és mindazt, amit egy idelátogató turistának érdemes tudnia e fantasztikus szépségekben bővelkedő országról. Megismerkedhet a Horvátországra vonatkozó legfontosabb adatokkal, és elolvashat sok-sok hasznos tudnivalót az országról - hátha szüksége lesz rájuk nyaralása során.

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

· Szárazföld felülete 56610 km2 · Lakosok száma 4.784.265 · Part hossza (szárazföld) 1778 km · Part hossza (szigetek) 4012 km · Szigetek száma összesen 1185 (66 lakott) · Legnagyobb szigetek: o Krk 410 km2 o Cres 404 km2 o Brač 396 km2 o Hvar 298 km2 o Pag 287 km2

HIVATALOS NYELV: horvát

VALLÁS: a lakosság legnagyobb része katolikus, majd követi a pravoszláv és muzulmán vallás és a protestáns egyházhoz tartozók.

 IDEGEN NYELVEK Német, olasz és angol nyelv a legterjedtebb. Általában e három idegen nyelv közül egyikét beszélnek a turista dolgozók és helyi lakósok a tengerparton.

IDŐZÓNA Horvátország a GMT+1 időzónába tartozik. Az időzóna március utolsó szombatja és október utolsó vasárnapja előtti szombat között GMT+2-re változik.

MIKOR MENJÜNK A HORVÁT TENGERPARTRA? A horvát tengerpart április és október között a legszebb. Nyáron a levegő hőmérséklete elérheti a 38C0-t is, ugyanakkor a tenger felszínének hőmérséklete kellemes 26C0-os. A főszezon (július, augusztus) a szórakozást, mozgalmas életet kedvelő vendégek számára előnyös, noha a horvát tengerpart elég sokoldalú ahhoz, hogy nyugodt oázis legyen azok számára, akik a zenétől, diszkókluboktól távol keresik nyugalmukat. Noha a március meghozza a tavaszi napsütést, olykor a kellemetlen záport is, míg a kora ősz, a szeptember és az október a csendes pihenést kedvelő vendégeknek nyújt ideális lehetőséget. Az utóidényben már nem zsúfoltak a strandok, a szobák is lényegesen olcsóbbak, azonban az időjárás még mindig kiegyensúlyozott és a tengervíz hőmérséklete is kellemes. Végül is Horvátországba az év minden szakában lehet jönni. Télen azonban, tekintet nélkül az enyhe földközi-tengeri éghajlatra, mégis szükség van melegebb holmira is. Noha a hőmérséklet szinte soha nem esik nulla pontig, a szél igen kellemetlen lehet.

MUNKASZÜNETI NAPOK · j

Online foglalások
Elérhetőség

BTA Utazási Iroda
Mobil: +36 20 9811 044
Tel/Fax: +36 27 350 531
Email: agency@bta-utazas.hu
(C) BTA Idegenforgalmi Kft. 2009.