Nyitóoldal Rólunk Elérhetőség Adatvédelmi nyilvántartás Szakvásárok
Utak
Ország:
Kategória:
Árkategória:
Utazási eszköz:

Felhasználói név: Jelszó: | Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Nagy-Britannia

Hideg, ködös ország, ki akar oda utazni? Teszik fel a kérdést azok, akik még soha nem jártak ebben az országban.

Pedig van miért! Ha csak a történelmi múltra tekintünk vissza, és megnézzük a dinasztiák sorát, a királyi családot. Sok szép épület őrzi a múltat, a kedves kis városkák, hangulatos nádtetős épületek és az ízletes angol sörök. Aki kint jár természetesen ellátogat Londonba meglátogatja a nevezete épületeket, elmegy Oxfordba is, hogy megnézze az egyetemi város többszázéves épületeit. De nemcsak ezt érdemes látni, hanem érdemes ellátogatni kis falvakba, hogy picit megérezzük az angol mentalitást. Beülhetünk egy pubba, ahol a macska nyugodtan pihen a kandalló előtt és miközben elfogyasszuk sörünket, figyelhetjük a helyi embereket, akik egy idő után biztosan szóba elegyednek velünk. Ez kitűnő lehetőség nyelvtudásunk fejlesztésére.

Ne hagyjuk ki! :)

Eső? Köd? Néha előfordul, de többszöri kiutazásom után azt kell mondjam, nem gyakrabban mint itthon.

Néhány hasznos információ:

Gasztronómia
Anglia legkevésbé vonzó sajátossága az angol konyha. Ételeik nehezek és drágák. London ugyan reneszánszát éli mind minoségben, mind konyhájában, de a tartományokba utazóknak olyan ételekre kell felkészülniük, amelyek minõségükben némi kívánni valót hagynak maguk után.

Közlekedés
Az Egyesült Királyságban a többi európai országoktól eltérõen a baloldali közlekedés szabályai vannak érvényben. Ezt nemcsak autósként, de gyalogosként is ajánlatos figyelembe venni a balesetek elkerülése céljából. A gépkocsival érkezõ turistáknak azt ajánljuk, hogy a fõváros, London belsõ kerületeit mindenképpen kerüljék el a zsúfoltság, a rendkívüli parkolási nehézségek miatt. A parkolás szabályai bonyolultak, a belsõ kerületekben a parkolás csak az arra kijelölt helyeken megengedett, idõben korlátozott, sok helyen maximum 2 óra. A parkolási díjak igen magasak, s a szabálytalanságokat pénzbüntetéssel sújtják a hatóságok, nem ritka a gépjármûvek elszállítása. Magyar állampolgárok egy évig vezethetnek magyar jogosítvánnyal az Egyesült Királyságban.
Ajánlott inkább metróval vagy busszal közlekedni. A metró hálózata is a fõváros jelentõs területét lefedi. A jegyek a budapesti metrótól eltérõen nem egy vonalra, hanem zónákra érvényesek, a zónán belüli átszállás lehetõségével. Hosszabb tartózkodás vagy a metró rendszeres igénybevétele esetén tanácsos napi vagy heti jegyet vásárolni.

Egészségügy
A Magyar Köztársaság és az Egyesült Királyság között egészségügyi együttmûködési megállapodás van hatályban. Az egyezmény értelmében magyar állampolgárok egyesült királyságbeli tartózkodása alatt az azonnali kezelést igényl&ot

Online foglalások
Elérhetőség

BTA Utazási Iroda
Mobil: +36 20 9811 044
Tel/Fax: +36 27 350 531
Email: agency@bta-utazas.hu
(C) BTA Idegenforgalmi Kft. 2009.