Nyitóoldal Rólunk Elérhetőség Adatvédelmi nyilvántartás Szakvásárok
Utak
Ország:
Kategória:
Árkategória:
Utazási eszköz:

Felhasználói név: Jelszó: | Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Szlovákia

Szlovákia, mely területét tekintve nem jelentős, idegenforgalmi látnivalókban rendkívül gazdag ország. Kontinentális fekvését és a turista attrakciókat tekintve leginkább Svájchoz vagy Ausztriához szokták hasonlítani.

Az ország a látnivalók és programok széles skáláját kínálja látogatóinak. A terjedelmes karsztos területek különlegesen értékes egységet alkotnak. Ezek a területek együttesen 3000 km2-t tesznek ki.

Az ország számos barlangjából 12 látogatható. Szlovákia azon kevés országok közé tartozik, melyek területén mindhárom típusú barlang megtalálható, a cseppkő-, jég- és aragonitbarlang is. A legérdekesebb és talán a legértékesebb az aragonitbarlang, mely a világ mindössze 3 országában látogatható.

Az ország hajózás (jachting), szörfözés és más vízi sportok űzésére alkalmas vizekben is rendkívül gazdag. Több mint 200 turistaközpont fekszik nagyobb, vízi sportok űzésére alkalmas vízfelület mellett. A gyógyító hatású ásványvízforrásokra több, az ország határain túl is jól ismert gyógyfürdő épült, melyekben elsősorban a mozgásszervi és emésztési zavarokat kezelik, valamint a műtétek utáni felépülést segítik elő.

 Legismertebbek a pöstyéni (Piešťany), trencsénfürdői (Trenčianske Teplice), gyűgyi (Dudince) és a bártfai (Bardejov) gyógyfürdő. Jelentősek a Magas-Tátrában - a Csorba-tón (Štrbské Pleso) és Ótátrafüreden (Starý Smokovec) fekvő magaslati légfürdők és a légúti allergiában szenvedőket váró Bisztrai (Bystrá) cseppkőbarlang, melyben mindenekelőtt gyermekek keresik a gyógyulást.

A dél-szlovákiai területek termálvízforrásainak köszönhetően több üdülőközpont várja szabadságolni, pihenni vágyó vendégeit. Ha már a vizekről szólunk, említést érdemel a mintegy 1300 fogyasztásra és gyógyításra is alkalmas ásványvízforrás. Az ország a források számát tekintve valóságos ásványvíz-nagyhatalomnak számít. A népi építészet, népművészet és népi hagyományok legszebb példáit több régió skanzenjeiben csodálhatja a látogató. A legszebb skanzenek a Túrocszentmárton (Martin) melletti Jahodníkyben, az Árva régióban található Zverovkában és a Liptói régióban fekvő Pribylinában találhatók. A régmúlt idők néma tanúi a várak és kastélyok, melyek közül a leglátogatottabbak Dévény (Devín) és Szepes Vára (Spišský hrad); a Pozsonyi (Bratislava), a Trencséni (Trenčín) és a Zólyomi (Zvolen) vár.

Az épített műemlékek gyöngyszemei közé tartoznak az ország egyházi épületei. Beltereik egy sor felbecsülhetetlen értékű műtárgyat rejtenek, melyek közül talán a legismertebb a lőcsei (Levoča) Szent-Jakab székesegyház fából faragott, barok

Online foglalások
Elérhetőség

BTA Utazási Iroda
Mobil: +36 20 9811 044
Tel/Fax: +36 27 350 531
Email: agency@bta-utazas.hu
(C) BTA Idegenforgalmi Kft. 2009.