Nyitóoldal Rólunk Elérhetőség Adatvédelmi nyilvántartás Szakvásárok
Utak
Ország:
Kategória:
Árkategória:
Utazási eszköz:

Felhasználói név: Jelszó: | Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Ausztria

Ausztria

A hajdani Habsburg birodalom A Habsburgok uralma alatt Ausztria Közép-Európa domináns politikai hatalma volt. A szép évek elmúltak, a nagyság a múlté, de a kornak köszönhetõ építészeti emlékek, a zenei hagyományok kiegészülve az Alpok nyújtotta sportlehetõségekkel turisztikai nagyhatalommá teszik.

Évente sok millió élményekkel teli turista tér vissza Ausztriából úgy, hogy a határ átlépésekor már tudják, Ausztriába vissza kell térni.

 Tartományok

Ausztriában a fõvárost is beleértve kilenc tartomány várja vendégeit. A földrajzi elhelyezkedés, a történelem és a hagyományok minden tartománynak sajátos arculatot kölcsönöznek.Ismerje meg utazása során ezt a sokszínu országot, ahol a hegyek, tavak, mezok és gyümölcsösök számtalan lehetoséggel várják.

Ünnepnapok, egyházi ünnepek, iskolai szünetek Ausztriában nincs elõre ledolgozott munkanap az ünnep miatt. Csak az adott napon vannak zárva az üzletek, irodák.

 Advent idején vasárnap nincsenek nyitva az üzletek, csak szombaton hosszabb a nyitvatartási idõ, és minden nagyobb városban karácsonyi vásár van.

- Újév (jan.01.), - Háromkirályok (jan.06.) - Húsvét hétfõ, állami ünnep - Krisztus mennybemenetele - Pünkösd hétfõ, - Úr napja (júni.14.) - Mária mennybemenetele (aug.15.) - Nemzeti ünnep (okt. 26.) - Mindenszentek (nov. 01.) - Mária fogantatása (dec. 8.) - Karácsony (dec.25, 26.)

 Diplomáciai képviseletek

A képviseletek elsõdlegesen telefonon adnak információt.

Bécsben a Magyar Nagykövetség: I., Bankgasse 4-6. Tel.:0043/1/533 26 31

Budapesten az Osztrák Követség: VI. Benczúr u. 16. Tel.:351-6700

Osztrák Követség Kereskedelmi Osztálya: Tel.: 351-1196

Salzburg Alexander von Humboldt a világ három legszebb városa közé sorolta Salzburgot, különleges fekvése és szépsége miatt. A belváros nagyrészt barokk épületei és számos építészeti remekműve sajátos atmoszférát adnak a városnak.

Látnivalók a Hohensalzburg-erődítmény, a Szt. Péter apátság, a Dóm, számos barokk templom, Mozart szülő- és lakóháza, a Termé

Online foglalások
Elérhetőség

BTA Utazási Iroda
Mobil: +36 20 9811 044
Tel/Fax: +36 27 350 531
Email: agency@bta-utazas.hu
(C) BTA Idegenforgalmi Kft. 2009.