Nyitóoldal Rólunk Elérhetőség Adatvédelmi nyilvántartás Szakvásárok
Utak
Ország:
Kategória:
Árkategória:
Utazási eszköz:

Felhasználói név: Jelszó: | Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Düsseldorf

Németország egyik legkisebb tartományi fővárosa. Lakosainak száma az 1995-ös népszámlálás szerint csupán 572 ezer volt, ebből 15 és fél százalék külföldi. Mindkét állítás bizonyítja, hogy Düsseldorf családias, barátságos város.

Nyugodtan ajánlhatjuk mindenkinek, ha van elég ideje, és a lábai is bírják, inkább gyalogszerrel induljon el a város fölfedezésére. Megéri. Düsseldorf szinte minden utcája szolgál valami látnivalóval régi, hangulatos lakóházakkal vagy épp a legújabb kori építészet rafinált példáival.

A városképet már távolról uralja a modern tévétorony, amely igen hasonlít a kölnihez. Ám ezt ne hangoztassuk egyetlen düsseldorfi előtt sem, mert a két Rajna-parti város állandó versenyben áll egymással, s nem örülnek az összehasonlításnak. Legszívesebben úgy tesznek, mintha a másik nem is létezne. Legújabban az a vélemény, hogy Düsseldorfnak orrhosszal sikerült megelőznie a nagy riválist, ugyanis az 1993-ban átadott Rheinuferpromenade (Rajna-parti sétány) nemcsak jóval hosszabb, mint a kölni, hanem ráadásul nyugati fekvésű. Így amikor a kölniek már rég árnyékban dideregnek, a düsseldorfiak még mindig a lemenő nap fényében gyönyörködhetnek.

Düsseldorf - s talán Németország - egyik leghíresebb és legdrágább bevásárlóutcája a Königsalle, amelyet a városiak nagy szeretettel csak Kö-nek becéznek. Az alig egy kilométer hosszú utca két oldalán helyet foglaló bankok és áruházak sora a Rajna menti luxusvilág szimbólumává vált. Kispénzű vásárló itt csak a szemét laktathatja jól a fényűző kirakatokat bámulva, amelyek előtt telente - mondják a rossznyelvek - Németország legtöbb nercbundába öltözött dámája nézelődik. A Kö végében áll a szokatlan vonalú Operaház, mellette a Thyssen-palota magaslik, amely a város egyik jelképe, nem titkolva, hogy e régió a nehéz- és acéliparra alapozva teremtette meg gazdaságát és hírnevét.

Düsseldorf neves vásárváros és a divat egyik németországi fellegvára. A vásár 15 csarnokában évente 20 ezer kiállító mutatja be portékáit. Az évi 45 rendezvényre átlagosan másfél millió látogató érkezik a világ minden tájáról.

Aki a művészet iránt érdeklődik, arra is számos nagyszerű élmény vár. Ízelítőül csak annyit, hogy itt található Németország egyetlen színház- és kerámiamúzeuma, a Goethe-múzeum pedig Weimar és Frankfurt után a harmadik leggazdagabb. Düsseldorf neves szülöttjére, Heinrich Heinére ugyancsak múzeummal emlékeznek. A modern művészet hódolói számára az észak-rajna-vesztfáliai tartományi múzeum szinte kötelező, hiszen pompás és gazdag a Klee-gyűjteményt s a modern művészet egyik apostolának számító Joseph Beuys is számos alkotással képviselteti magát.

Düsseldorf egyik legnépszerűbb rendezvénye mindettől függetlenül a karnevál. Ennek fénypontja a karnevál-hétfőn megtartott színpo

Online foglalások
Elérhetőség

BTA Utazási Iroda
Mobil: +36 20 9811 044
Tel/Fax: +36 27 350 531
Email: agency@bta-utazas.hu
(C) BTA Idegenforgalmi Kft. 2009.