Nyitóoldal Rólunk Elérhetőség Adatvédelmi nyilvántartás Szakvásárok
Utak
Ország:
Kategória:
Árkategória:
Utazási eszköz:

Felhasználói név: Jelszó: | Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Hurghada

Hurghada a huszadik század elején alapított - egészen a közelmúltig - kis halászfalu.


 De manapság már a Vörös-tengeri turizmus egyik legnépszerűbb célállomása, és nemzetközi központja a különböző vízisportoknak.
Aminek köze van a vízhez az itt mind végezhető: szörfözés, vitorlázás, mélytengeri halászat, úszás - és úvárkodás. A part közelében a világ leggazdagabb és legszínesebb víz alatti "kertjeiben" gyönyörködhetnek a búvárkodás szerelmesei.
Az itteni meleg víz ideális a különböző ritka halfajok, korallok számára - ezek látványa üvegaljú hajókból is élvezhető! A környék hemzseg a jó minőségű szálláshelyekben és éttermekben - a szolgálás és a fogadtatás meleg és készséges.
Hurghadában járva nem szabad kihagyni a múzeumot és az akváriumot, melyek a Vörös-tenger komplett flóráját és faunáját mutatják be. Manapság Hurghada mint partihelyszín is egyre ismertebb, főleg az európaiak körében - az élet éjszaka indul meg, számtalan, különböző klubban, bárban, diszkóban. Érdemes fölfedezni őket, csinálni egy jó kis "éjszakai túrát" a főutcán - örök élmény.
Sharm el Sheik, a Sínai gyöngye Sharm el Sheikh, Egyiptom; a Vörös-tengeri turistaparadicsom a kikapcsolódni, búvárkodni vágyóknak, családi üdülőknek.
A Sínai félsziget gyöngye, évezredes történelmi múlttal, kulturális élményekkel gazdagon - és persze az egész évben ragyogón sütő nappal. Egyiptom egyik legkeresettebb turistadesztinációja, egyik oldalán a Vörös-tenger, a másikon a Sínai hegy. Sharm el Sheikh jólcsengő márkájú hotelekben és éttermekben gazdag, turistákra "berendezkedett" város, minden adott az aktív és jó minőségű kikapcsolódáshoz: vízi sportlehetőségek, golfpályák mindenfelé.
A Vörös-tengeri pompás élővilág remekül megtapasztalható búvárkodással - a búvárok egyik, ha nem a legkeresettebb célpontja.
A Színes Kanyont látni kell! Kiváló program, ha egy napra ki szeretnénk pihenni a tengert! A kanyont Nuweibánál, a sivatag hegyei között leljük. Évezredekkel ezelőtt tört itt magának utat a víz, amint egyre inkább elkoptatta sziklákat, különböző színű rétegeket hagyott maga mögött. A kanyon sok hekyütt igen szűk, sok bátorságra, jó cipőre és sok vízre van szükség a felfedezéséhez - megéri!
A Szent Katerina monostor egy kápolna körül épült, melyet állítólag a bibliai lángoló bokor helyén állítottak a 4. században. A kétszáz évvel később köréépített erőd ma is működő monostort rejt - ezt tartsuk szem előtt, ha meglátogatjuk. Ha eljövünk erre a remek, ősi helyre, túránkat kombinálhatjuk a Sínai hegy megmászásával is: páratlan naplementében lehet részünk.
Online foglalások
Elérhetőség

BTA Utazási Iroda
Mobil: +36 20 9811 044
Tel/Fax: +36 27 350 531
Email: agency@bta-utazas.hu
(C) BTA Idegenforgalmi Kft. 2009.