Nyitóoldal Rólunk Elérhetőség Adatvédelmi nyilvántartás Szakvásárok
Utak
Ország:
Kategória:
Árkategória:
Utazási eszköz:

Felhasználói név: Jelszó: | Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Koppenhága

Európa északi részén kikapcsolódásra, tartalmas szórakozásra nagyszerű hely a dán főváros. Főleg ha a nyári nagy melegtől kivételesen arra vágyunk, hogy észak felé vegyük az irányt.Az idén 836. születésnapját ünneplő Koppenhága - magyarul Kereskedők Kikötője - már 1417 óta Dánia fővárosa.

Az ismerkedés Koppenhágával - szerencsés esetben - váratlan látvánnyal is kezdődhet. A turista a Strorgeten, a dán főváros ezernyolcszáz méter hosszú "váci utcáján" valamiféle legény- illetve leánybúcsú forgatagában találhatja magát.

Jönnek a fiúk, és szigorúan külön csoportban a lányok. A lakodalom előtt utoljára még külön mulatnak - a legény a barátok, leendő arája a barátnők vidám társaságában. Mindkét csoport, csak hogy nagyobb legyen a hajcihő, maskarát ölt magára. Íme a koppenhágai folklór! A Storget legény- illetve leánybúcsú nélkül is a város legnyüzsgőbb, csupa élettel teli utcája. Vonzerejét nem elsősorban divatos kirakatainak, számtalan kávézójának, éttermének köszönheti, hanem annak, hogy itt lépten-nyomon történik valami. Muzsikusok, énekesek, bűvészek, artisták produkálják magukat, és persze világmegváltó céljaikat hirdető próféták és prófétanők körül is gyülekeznek a bámészkodók. Másképpen mondva: a Strorgetet nem szabad elmulasztani.
Koppenhága Dánia legnagyobb szigetének, Sjaellandnak a keleti partján fekszik.

Lakóinak száma félmillió, a közigazgatásilag Nagy-Koppenhágához tartozó elővárosokkal együtt sem lépi túl a 630 ezret. A rövidebb időre idelátogató szinte minden megtekintésre méltó látványosságot megtalál a mindössze négy négyzetkilométeres óvárosban. Ezért aztán a legkézenfekvőbb dolog gyalogszerrel járni, illetve ha muszáj, a földi- és vízi tömegközlekedési eszközöket igénybe venni -autóra itt nincs szükség.
Az autóbusz- és gyorsvasúthálózattal nem csak az óvárosi rész, hanem a külső kerültek és az elővárosok is kényelmesen elérhetők. A 24, 48 vagy 72 órás Coppenhagen Card egyébként mindezen közlekedési eszközökre érvényes. Emellett belépőként használható még mintegy száz múzeum, kiállítási terem és mindenféle attrakció megtekintéséhez. Margit királynő lakhelyét, az Amalienborgot pontban déli 12 órakor érdemes felkeresni. A palota előtt ekkor zajlik az őrségváltás parádéja. Az egység tajgai mulatságos, prémmel fedett sisakot viselnek - hasonlót, mint angol kollégáik, a Buckingham-palota őrzői. Ha kell, kivágják a díszlépést is. Egyébként pedig, nem úgy, mint az angolok, amúgy civil módra barátságosak, rámosolyognak az őket vizslató vagy fényképező turistákra, sőt ha kérdést intézünk hozzájuk, még egy rövid válaszra is hajlandóak. Ugyanolyan öntudatos demokraták, min
Online foglalások
Elérhetőség

BTA Utazási Iroda
Mobil: +36 20 9811 044
Tel/Fax: +36 27 350 531
Email: agency@bta-utazas.hu
(C) BTA Idegenforgalmi Kft. 2009.