Nyitóoldal Rólunk Elérhetőség Adatvédelmi nyilvántartás Szakvásárok
Utak
Ország:
Kategória:
Árkategória:
Utazási eszköz:

Felhasználói név: Jelszó: | Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Köln
Köln Németország egyik legeredetibb városainak egyike, saját dialektusával, saját sörkultúrájával és utánozhatatlanul szellemes, bohókás, vidám karakterével, mely a város híres, zajos karneválján is megnyilvánul.

Köln világszerte ismert nevezetes, kéttornyú katedrálisáról, romantikus Rajna panorámájáról és persze a kölni vízről, az Eau de Cologne-ról, ami a városról kapta nevét.
A mai város karaktere gazdag kombinációja a modern életstílusnak, a 2000 éves történelmi és kulturális örökségnek, a római és középkori időktől napjainkig.
Egy pillanatra sincs hiány látnivalóban, eseményekben; élőzene, színház, nyüzsgő bevásárlóutcák, modern üvegpalota shopping centerek, sétányok.
 Kihagyhatatlan látnivalók: A Kölni Dóm: Németország legnagyobb katedrálisa, legendája közismert, felépítése 600 évig zajlott, ma az UNESCO világörökség része.

Román templomok: különleges együttese a 12 nagyszerű, az 5. és 13. század között épült román templomnak, a belvárosban fedezhetjük fel őket.
Római kori Köln: tornyok, kapuk, Praetorium (kormányzói palota), rengeteg nevezetes régészeti emlék Kölni Filharmónia: egyike Európa legnagyobb koncerttermeinek, évente csaknem 400 zenei programnak ad otthont. Középkori Városháza, Gürzenich épület és városkapuk Köln aranykorából.
Köln Aréna: Németország legnagyobb fedett csarnoka Imhoff-Stollwerck Csokoládé Múzeum: minden, amit a csokiról tudni lehet, tudni szeretnénk - történelem, technológia és rengeteg csokoládé a Rajna mellett épült lenyűgöző épületben.
Rheingarten és Óváros: a helyike és a turisták találkozóhelye, a központ, számtalan hangulatos, kisebb-nagyobb sörözővel.
Zenepalota: feltűnő, modern színházépület közvetlenül a központi pályaudvar mellett
Online foglalások
Elérhetőség

BTA Utazási Iroda
Mobil: +36 20 9811 044
Tel/Fax: +36 27 350 531
Email: agency@bta-utazas.hu
(C) BTA Idegenforgalmi Kft. 2009.