Nyitóoldal Rólunk Elérhetőség Adatvédelmi nyilvántartás Szakvásárok
Utak
Ország:
Kategória:
Árkategória:
Utazási eszköz:

Felhasználói név: Jelszó: | Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Párizs

A szajna-parti metropolisznak világhírű a történelme, művészete és kultúrája.
Az impozáns épületek, széles sugárutak, az egykori kolóniák népeinek keveredése, és az állandóan lüktető közlekedés adják Párizs hangulatát. Sétálni a Szajna partján, elmerülni a művészetekben és a kultúrában, üldögélni a kávéházakban. Ezektől a dolgoktól válik minden nap ünneppé Párizsban.

LÁTNIVALÓK:
Eiffel torony, Diadalív, Champs Elysées, Latin negyed, Montparnasse művésznegyed, a Marais negyed polgárházai, Montmartre, Sacre Coeur. Pompidou a modern kultúrcentrum.
Templomok, múzeumok és monumentális épületek sokasága, mint a Notre Dame, Louvre, Bastille, Opera, Picasso Múzeum, Concorde tér, D`Orsay Múzeum.

Eiffel-torony Párizs jelképe az Eiffel-torony, amit az 1889-es Világkiállításra építettek, megemlékezve a forradalom századik évfordulójára. Nevét tervezőjéről, Gustave Eiffelről kapta. A vasból készült építmény 320 méteres magasságával 1930-ig a világ legmagasabb épülete volt.
A város művészeti és irodalmi elitje sok más modern dologhoz hasonlóan ellenezte a tornyot, amit emiatt 1909-ben majdnem ledöntöttek. Az Eiffel-tornyot végül az mentette meg, hogy az akkoriban újnak számító távíróhoz szükség volt antennák elhelyezésére. A torony első három szintje van nyitva áll a nyilvánosság előtt, amit akár lifttel, akár lépcsőn meg lehet közelíteni. Louvre A Louvre-t körülbelül 1200 körül építették erődnek, később a XVI. században újjáépítették, majd királyi palotának használták. Múzeumként 1793-ban kezdett működni. 1980-ban Mitterand ideje alatt rendbehozták, és egy 21 méteres üvegpiramist építettek a közepére.
A Louvre-hoz stílusában egyáltalán nem illő üvegpiramis megosztja a párizsiakat: sokan szeretik, és telitalálatnak érzik, sokak szerint viszont elcsúfították a több száz éves épületet. A szebbnél szebb képeket, szobrokat és antik tárgyakat nézve számítsunk rá, hogy a Mona Lisa és a Miloi Vénusz körül állandóan akkora tömeg lesz, hogy aki nem elég kitartó, az csak a kép tetejét láthatja. Bár tilos fényképezni, mindenki fotózik, úgyhogy még a kevésbé bátrak is készíthetnek néhány fotót. Arra feltétlenül készüljük fel, hogy az udvaron megtámadnak minket a hihetetlenül szemtelen galambok.
Notre Dame A monumentális katedrális nem csak Párizs, de az egész ország szimbóluma. Történelme szorosan összekapcsolódik a francia történelem fontos eseményeivel. A gótikus építészet remekművét 1163-ban kezdték építeni, és 1345-ben fejezték be. Az öthajós építmény egyszerre több mint 6000 hívőt képes befogadni. A belső részen lenyűgöző rózsaablakokat láthatunk. A hatalmas, 7800 sípos orgonát bár felújították, még mindig nem működik rendesen.
Érdemes felmenni a nyugati homlokzatra, ahonnan Párizs gyönyörű látképe tárul elénk. Pompidou Centre A meglehetősen különleges épület a '70-e

Online foglalások
Elérhetőség

BTA Utazási Iroda
Mobil: +36 20 9811 044
Tel/Fax: +36 27 350 531
Email: agency@bta-utazas.hu
(C) BTA Idegenforgalmi Kft. 2009.