Nyitóoldal Rólunk Elérhetőség Adatvédelmi nyilvántartás Szakvásárok
Utak
Ország:
Kategória:
Árkategória:
Utazási eszköz:

Felhasználói név: Jelszó: | Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Róma

Kevés város büszkélkedhet annyi látnivalóval, mint az örök Róma.

A műemlékeket - a Colosseumtól a vatikáni épületekig, az Igazság szájától a Spanyol lépcsőn át a Trevi kútig - talán nem is lehet egyetlen látogatás alkalmával végigjárni. Ha mégis sikerül a főbb nevezetességeket kipipálni a kötelező látnivalók listáján, akkor is visszacsábít a Piazza Navona nyüzsgése, a Tiberiusz romantikus partja, a Villa Borghese csónakázótava vagy a Foro Romano kétezer évvel ezelőtti hangulata.
Nem is beszélve az olyan finomságokról, mint a sült báránycomb, a paradicsomos „gnocchi alla romana” vagy az olívaolajban sült articsóka. Színes történelme vonzza a látogatók ezreit.

A félsziget közepén található, a Tevere folyó mentén, mindössze 30 km-re a nyugati parttól. A Borghese Parkban található a Borghese Villa, mely most múzeumként üzemel, valamint az Állatkert. A Piazza del popolo magaslatról egész Róma a turista szeme elé tárul. Érdemes elmenni a Trevi kúthoz is, melyhez az a monda fûzõdik, hogy, aki bedob egy pénzérmét, az még biztosan visszatér Rómába, az "örök városba".

 A Colosseum épületét érdemes minél hamarabb meglátogatni, hiszen a rengeteg autótól már erõsen megrongálódott, és nem tudni, hogy meddig várja még a kíváncsi turistákat. Nem messze a Colosseumtól van a Forum Romanum, mely a császári Római idején a város politikai és mûvészeti központja volt. Semmiképp ne hagyjuk ki a Vittorio Emanuel király emlékmûvét, a Szent Péter templomot, a Vatikáni Múzeumot és a Sixtusi kápolnát sem.


Mivel Róma belvárosát nem csúfítják el a máshol a modern nagyvárosok nélkülözhetetlen díszletének tartott toronyházak, a helybéliek gótik Kevés város büszkélkedhet annyi látnivalóval, mint az örök Róma. A műemlékeket - a Colosseumtól a vatikáni épületekig, az Igazság szájától a Spanyol lépcsőn át a Trevi kútig - talán nem is lehet egyetlen látogatás alkalmával végigjárni.
Ha mégis sikerül a főbb nevezetességeket kipipálni a kötelező látnivalók listáján, akkor is visszacsábít a Piazza Navona nyüzsgése, a Tiberiusz romantikus partja, a Villa Borghese csónakázótava vagy a Foro Romano kétezer évvel ezelőtti hangulata. Nem is beszélve az olyan finomságokról, mint a sült báránycomb, a paradicsomos „gnocchi alla romana” vagy az olívaolajban sült articsóka. Színes történelme vonzza a látogatók ezreit. A félsziget közepén található, a Tevere folyó mentén, mindössze 30 km-re a nyugati parttól.

 A Borghese Parkban található a Borghese Villa, mely most múzeumként üzemel, valamint az Állatkert. A Piazza del popolo magaslatról egész Róma a turista szeme elé tárul. Érdemes elmenni a Trevi kúthoz is, melyhez az a monda fûzõdik, hogy, aki bedob egy pénzérmét, az még biztosan visszatér Rómába, az "örök városba".

 Róma maga a történelem, találhatók itt etruszk síremlékek, a keres
Online foglalások
Elérhetőség

BTA Utazási Iroda
Mobil: +36 20 9811 044
Tel/Fax: +36 27 350 531
Email: agency@bta-utazas.hu
(C) BTA Idegenforgalmi Kft. 2009.