Nyitóoldal Rólunk Elérhetőség Adatvédelmi nyilvántartás Szakvásárok
Utak
Ország:
Kategória:
Árkategória:
Utazási eszköz:

Felhasználói név: Jelszó: | Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Barcelona

Katalónia központja, élettel teli mediterrán város. Híres szülötte a nagyszerű építész, Gaudí, aki egyedülálló építészeti stílusa révén vált világhírűvé. Barcelona jelképe, a Sagrada Família templom is az ô műve, melyet a sors kegyetlensége folytán nem tudott befejezni.

Barcelonát feltétlenül látni kell. Ez az ősi város elképesztő átalakuláson ment át az utóbbi évtizedben. A múltat a régi épületek felújításával becsüli meg, de mivel mindig is az újat kereste, új épületekkel és létesítményekkel igyekszik még aktívabb részt vállalni az ország kulturális történéseiben.

Aki szeretné megismerni Barcelonát, annak tudnia kell egy-két dolgot Katalóniáról (spanyolul Catalunyának hívják) is. Barcelona Katalónia központja, amely Spanyolország északkeleti részén fekszik. A múlt században Spanyolország legfejlettebb régiója volt, és ezt a szerepét máig sem veszítette el. A barcelonai látni- és tennivalók mennyisége a város méretéhez képest szokatlanul bőséges. A középkori, gótikus városmagban hihetetlenül gazdag építészeti örökség várja, hogy megismerjük. A város maga még egy közönséges szerdai napon is olyan, mint máshol a milleneum: nyüzsög, vidám emberek járnak fel-alá, korzóznak a Ramblán, zene szól mindenfelõl, kicsi, hangulatos éttermek, kocsmák, bárok, táncos mulatóhelyek, kifõzdék, kávéházak, teázók, diszkók váltogatják egymást. 

A város szülötte a katalán származású Gaudí, akinek egyedülálló építészeti stílusa napjainkban is emberek százait vonzza oda. Barcelona világhírű jelképe a Sagrada Familia is az ő alkotása. Összetéveszthetetlen, gyakran organikus építészetként jellemzett stílusa mór, gótikus és barokk elemeket használ a régiségbõl, ezt ötvözi sajátos módon mesebeli megoldásokkal: gombakalapra emlékeztetõ tetõk, arcot formázó ablakkeretek, összetört cserépbõl és csempébõl kirakott színes mozaikok, egy elszállt elme hihetetlen alkotásai. Annak idején akár õrültnek is tarthatták volna, ha kicsit konzervatívabbak a városatyák, de így szerencsére inkább sok nagy megrendelést adtak neki. Legnagyobb, máig befejezetlen műve a Sagrada Familia székesegyház, a spanyol katolicizmus utolsó hatalmas alkotása. Gaudí 200 évre becsülte a felépítéséhez szükséges idõt, de groteszk halála (egy villamos alatt végezte, ismeretlen holttestként regisztrálták, mert senki nem ismerte fel) miatt annyira sem sikerült befejeznie, mint tervezte.

A városban komoly zenei és színházi hagyományokat ápolnak, és a világ legjobb előadóművészeit sikerül megnyerniük. Vegyük hozzá mindehhez a kellemes éghajlatot, a v

Online foglalások
Elérhetőség

BTA Utazási Iroda
Mobil: +36 20 9811 044
Tel/Fax: +36 27 350 531
Email: agency@bta-utazas.hu
(C) BTA Idegenforgalmi Kft. 2009.