Nyitóoldal Rólunk Elérhetőség Adatvédelmi nyilvántartás Szakvásárok
Utak
Ország:
Kategória:
Árkategória:
Utazási eszköz:

Felhasználói név: Jelszó: | Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Birmingham
West Midland ékköve, Birmingham egy virágzó, kozmopolita város, erőteljes ipari, gazdasági örökséggel, egyedi ötvözetű kultúrával.

Az 1960-as évek gépjárművek által uralt, szennyezett, piszkos városközpontja grandiózus változtatásokon, rekonstrukciókon esett át; egyik szimbóluma a Bullring bevásárlóközpont „zászlóshajója” a radikális vonalvezetésű, alumíniumborítású Selfridges épület. A közeli „Jewellery Quarter” – Ékszerész Negyed a város György kori szíve, pompás építészeti látnivalókban bővelkedő városrész. Birmingham bővelkedik turistaattrakciókban, pezsgő éjszakai és kulturális élettel rendelkezik.

Az elmúlt húsz évben a város a konferencia és üzleti turizmus egyik fellegvára lett, köszönhetően az itt működő NEC koplexumnak és az ICC-nek (International Covention Centre). A civil mozgalmaknak és munkájuknak köszönhetően ma Birmingham az Egyesült Királyság egyik legzöldebb városa.

A parkokat járva, kövessük a Tolkien Trailt, tapasztaljuk meg Tolkien erős kapcsolatát a régióval, mely a Gyűrűk Ura trilógia megírásához is ihlette az alkotót. Meg kell látogatni a Warwick kastélyt is, ahol a környék középkori öröksége tekinthető meg.
Online foglalások
Elérhetőség

BTA Utazási Iroda
Mobil: +36 20 9811 044
Tel/Fax: +36 27 350 531
Email: agency@bta-utazas.hu
(C) BTA Idegenforgalmi Kft. 2009.