Nyitóoldal Rólunk Elérhetőség Adatvédelmi nyilvántartás Szakvásárok
Utak
Ország:
Kategória:
Árkategória:
Utazási eszköz:

Felhasználói név: Jelszó: | Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Dubai

Egyesült Arab Emírségek Diplomáciai képviselet:

 Area:Manasir Street: Al Nachian 26 Villa no: 471

Tel. : 00971-2-6660107

Beutazási szabályok: állampolgárok részére vízum szükséges. Az útlevélnek hat hónapig érvényesnek kell lennie. Turisták esetében ezt utazási irodák vagy szállodák intézik és biztosítják. A vízum megszerzésének időtartama 1-2 hét. Az eredeti vízumot a repülőtérre telepítik, ezt érkezéskor az útlevélvizsgálat előtt kell felvenni.

A beutazó vízum 30 napig érvényes, 30 nap tartózkodásra szól, mely egy, maximum két alkalommal hosszabbítható. Az útlevélben lévő izraeli vízum problémát okozhat.

 Időeltolódás: +3 óra nyári időszámitás szerint, +2 óra a téli időszámítás szerint.

Közbiztonság: Az Egyesült Arab Emírségek minden szempontból biztonságosnak tekinthető. Az országban a közbiztonság jó, az európai szint feletti. Sem a 2001. szeptember 11-én New Yorkban és Washingtonban elkövetett terrorcselekmények, sem az Afganisztán elleni megtorló akciók nem váltottak ki tüntetéseket, a külföldieket nem érte atrocitás.

Egészség: Oltás nem kötelező, a télen-nyáron intenzíven működő klímaberendezések miatt javasolt a házipatika, a meghülés ellen. A csapvíz iható, de nem jó izű. Folyamatos folyadékbevitel javasolt. Minden ételféleség fogyasztható, azonban csapvíz ivása nem ajánlott. Az egészségügyi ellátás rendkívül drága, de magas színvonalú.

Pénzváltás: Az ország valutája a dirham (DHS), kivitele nem korlátozott, de bárhol visszaváltják a kivánt valutára. Hitelkártyák mindegyikét mindehol elfogadják.

Az USD és DHS árfolyama 1971 dec. 2-tól változatlan, 1 USD=3, 65 DHS. Ez az árfolyam az összes pézváltóra igaz, de a hotelek recepciójánál nem, ott sokkal rosszabb az árfolyam. Megérkezéskor a reptéren vagy bárhol a városban lehet kis pénzváltókat találni. Ha valaki USD-ben vagy euroban kiván fizetni, akkor általában a banki árfolyamon, tehát 3, 65-tel váltanak. Ez természetesen élelmiszerüzletekre, múzeumokra stb. nem érvényes, inkább a bazárban.

 Fényképezés: Katonai objektumokat, helyieket, különös a nőket, szigorúan tilos fotózni. A mecsetek csak és kizárólag vallási célra épültek, tehát turistáknak - egy mecset kivételével - tiltott a bemenet.

Online foglalások
Elérhetőség

BTA Utazási Iroda
Mobil: +36 20 9811 044
Tel/Fax: +36 27 350 531
Email: agency@bta-utazas.hu
(C) BTA Idegenforgalmi Kft. 2009.