Nyitóoldal Rólunk Elérhetőség Adatvédelmi nyilvántartás Szakvásárok
Utak
Ország:
Kategória:
Árkategória:
Utazási eszköz:

Felhasználói név: Jelszó: | Elfelejtett jelszó | Regisztráció

Nagykörút Írországban

Vissza

Körutazás a Smaragd szigetre

 


Az Írország - Észak-Írország körutazás tervezett programja:


1. nap: Budapest – Dublin
Az esti órákban indulás az Aer Lingus menetrend szerinti járatával Dublinba (hideg vacsora a gépen). A késő esti érkezést követően transzfer a szállodába. Hideg vacsora, szállás Dublin körzetében.


2. nap: Dublin - Belfast
Reggeli, majd félnapos városnézés Dublinban: belváros, sétáló utca, parlament, vigalmi negyed, O’Conell út, stb. Látogatás a Trinity College-ban, Írország leghíresebb egyetemén, amelyet még Erzsébet királyné alapított 1592-ben, itt tanult sok klasszikus és kortárs írországi író. Látogatás a Jameson Distellery "szeszfőzdében". Megkóstolunk egy pohár whiskeyt, a csoport tesztelői összehasonlítják a különböző ír, skót vagy bourbon fajtákat egymással. Délután indulás északra, Belfast felé. Érkezést követően városnézés: Albert Memorial Óratorony, Nagy Operaház, Városháza, Queens Egyetem, Botanikus kert, stb. Vacsora, szállás Belfast körzetében. 


3. nap: Antrim part
Reggeli a szállodában. Indulás Antrim megyébe, amely Írország észak-keleti sarkában található. Lough Neagh, Írország legnagyobb tava, és Bann gazdagon termő völgye foglalja el Antrim nyugati részét. Természetellenesen szabályos bazaltoszlopokból álló különös hely, az Óriások Útja a Világörökség része. Megnézzük a másik érdekességet, a Carrick-a Rede Rope-ot, a tenger felett 25 méteres magasságban kifeszített 20 méter hosszú kötélhidat. A szigetről szép kilátás nyílik az óceánt pöttyöző közeli szigetekre, s visszafelé a magas leszakadó sziklapartokra és festői öblökre. Vacsora, szállás Letterkenny vagy Donegal körzetében.


4. nap: Sligo - Galway
Reggeli a szállodában. Indulás Sligo megyébe. A táj buja növényzetű völgyekkel, erdőkkel és magas hegyekkel tarkított. A gazdag tavak, erdők, hegyvidékek és a mocsaras vidékek éles ellentéte adja a táj lenyűgöző szépségét. Carrowmore temető megtekintése. A kőkori temető Európa egyik legnagyobb megalitikus sírcsoportja, ahol mintegy 100 kisebb-nagyobb sír, dolmen és kőkörös sír található. Vacsora, szállás Galway körzetében.


5. nap: Burren - Moher sziklák
Reggeli a szállodában. Indulás Clare megyébe. Az út Burren régión keresztül visz a Moher sziklákhoz. A fennsík ma lyukacsos mészkővel és pala rendszerekkel fedett. Útközben megálló a Moher szikláknál, Írország legfenségesebb szikláinál, melyek az Atlanti-óceánból emelkedtek ki 215 méter magasba és több mint 7 km hosszan nyúlnak el. Látogatás a Bunratty Kastélyban és a hozzá tartozó parkban. Ez a XV. századi félelmetes vár vonzza a legtöbb látogatót Írországban; az egyik legjobban megőrzött középkori kastély. A szomszédos Bunratty Folk Park: az ír vidéki életet bemutató látványos szabadtéri múzeum. Vacsora, szállás Killarney-nél.


6. nap: Kerry-félsziget
Reggeli a szállodában, majd kirándulás a „Kerry gyűrűjének” nevezett látványos útvonalon. A hatalmas félsziget, Iveragh lenyűgöző szépségét a látnivalók nagy változatossága adja állandó ellentéteket eredményezve. A fő természeti erő a víz: bájos falvakon átvágó folyók, öblök, a híres Killarney tavak és az Atlanti-óceán. Meglátogatunk egy lazacfüstölő üzemet Killorglin-ban. A lazacokat a Laune folyóból és a Kerry partokról halásszák. Sajnos a füstölési eljárás nagy részét ma már zárt rendszerű gépekkel végzik, így a közönség számára nem láthatók. Azonban megtekinthetjük, hogyan készítik elő a lazacot a füstöléshez és ami még fontosabb: megkóstolhatjuk a kész terméket. Vacsora, szállás előző napi szálláshelyen.


7. nap: Dingle-félsziget
Reggeli, majd utazás a Dingle-félszigetre, mely kelta emlékeiről és keresztény templomairól nevezetes. Traleeban látogatás az egykori Kerry királyságot felidéző Kerry Kingdom múzeumban, ahol megismerkedünk Kerry történelmével a korai időktől kezdve mostanáig. Látjuk, halljuk, érezzük a középkori Tralee lüktetését. Vacsora, szállás az előző napi szállodában.


8. nap: Kerry - Cashel sziklák - Dublin
Reggeli a szállodában. Indulás Dublinba, útközben látogatás Cashel szikláinál, amely Írország egyik legfőbb látványossága, sziklás kiemelkedésen áll. A gótikus katedrális körüli sírkertben kelta keresztek találhatók. A katedrális még ilyen romos állapotában is monumentális. Érkezés Dublinba. Vacsora, szállás Dublin körzetében.


9. nap: Dublin – Budapest
Reggeli a szállodában, séta a belvárosban, szabad program, majd transzfer a repülőtérre, repülés az Aer Lingus menetrend szerinti járatával Budapestre, érkezés az esti órákban. 


Részvételi díj: 279.900 Ft

Szolgáltatások:

 

  • repülőjegy

  • BBP biztosítás

  • közlekedés légkondicionált, kényelmes külön busszal

  • elhelyezés 3*-os szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, büfé reggelikkel

  • magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

 

Repülőtéri illetékek: kb. 39.500 Ft

Sztornó biztosítás: 3.920 Ft (az alap részvételi díj 1,4%-a)

Egyágyas felár: 69.900 Ft

A belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (az első este hideg vacsora, 7 alkalommal menü vacsora) szolgáltatásaink nem tartalmazzák, ezek a helyszíni szolgáltatóknak fizetendők.
Ára: kb. 140 EUR (kb. 42.000 Ft) +/- 5%

Borravaló: ajánlott 3 EUR/fő/nap


minimum létszáma: 20 fő
A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják!
 

 

Az utazás ára: 279900 Ft
Foglalás

A foglaláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges.

(C) BTA Idegenforgalmi Kft. 2009.