Nyitóoldal Rólunk Elérhetőség Adatvédelmi nyilvántartás Szakvásárok
Utak
Ország:
Kategória:
Árkategória:
Utazási eszköz:

Felhasználói név: Jelszó: | Elfelejtett jelszó | Regisztráció

Kárpátalja 6 napban

Vissza

 

 

KÁRPÁTALJA

6 napos program

 

 

A Kárpát medence azon szegletébe indulunk, ahol a magyar történelem elkezdődött. E tájnak a nevet Ung, Ugocsa, Bereg, Máramaros megyék adták. Anonymus szerint itt volt a Kárpátok hágóin érkező magyarok első pihenő helye. Ez a gyönyörű táj adja a Feszty körkép földrajzi hátterét.

 

 

Részvételi díj tartalmazza:  

Utazást autóbusszal Budapestről, szállást, ellátást,

programokat és a belépőket, idegenvezetést, a Magyar Nemzeti Színház gyerektagozatának előadását és a zenés búcsúestet

 

Külön fizetendő:

Stornobiztosítás (1,5%),

igény esetén transzfer Szeged - Budapest –

 Szeged útvonalon (9.000 Ft/Fő) 

 

 

Részletes program:

 

Indulás: Budapestről

Utazás: Luxus autóbusszal

Szállás: 5 éj falusi turizmusban (2-3 ágyas szobák, vizesblokk használattal)

Ellátás: félpanzió (bőséges reggeli és vacsora, igazi házi ízek)

Előadás: Kárpátaljai Magyar Nemzeti Színház gyermek tagozata (Ficseri stúdió)

Továbbá az ár tartalmazza a Zenés búcsúestet italfogyasztással

 

 

1. nap (Csütörtök) – kb. 420 km

Budapes – Beregsurány/Asztély (határátkelés), érkezés Beregszászra kb. 13:00.

Elsőként a Beregvidéki Helytörténeti

Múzeumot látogatjuk meg (belépő). Ezt követően Beregszász belvárosában teszünk egy sétát, ahol megtekintjük a város jellegzetes épületeit, templomait, szobrait, a Magyar Drámai Színházat, a Kárpátaljai Magyar Főiskolát. Beregszász után Nagymuzsalyra utazunk, ahol szállásadóink várnak ránk egy kis helyi lélekmelegítővel. Szállás elfoglalása, vacsora, ismerkedés a háziakkal.

 

2. nap (Péntek) – kb. 250 km

Reggeli után elsőként a Munkácsi várat tekintjük meg. Zrínyi Ilona várát követően Ungvárra, a megyeszékhelyre utazunk, ahol megtekintjük a szabadtéri Néprajzi Múzeumot, melynek épületei a soknemzetiségű Kárpátalja népi faépítészetét mutatják be. Ezt követően gyalogos sétát teszünk Ungvár ill. Munkács belvárosában (Rákóczi ház, Munkácsi Mihály szülőháza, Régi Városháza, Római katolikus és Református templomok). Hazafelé Beregszászon vásárlási lehetőség a Bárva áruházban. Visszatérés a szállásra, vacsora

 

3. nap (Szombat) – kb. 300 km

Reggeli után a Vereckei-hágóra utazunk, útközben elsőként az asztrológia jegyében épült

Schönborn vadászkastély járjuk be. Ezt követően a Szolyvai Sirató falnál megemlékezünk az 1945 málenykij robot áldozatairól. Úti célunkat elérve a Vereckei szoroshoz érkezünk, ahol Árpád vezetésével 895-ben a honfoglaló magyarok többsége érkezett az új haza földjére. Vissza úton egy pihentető sétát teszünk a Sipoti-vízesésnél. Visszatérés a szállásra, vacsora. Vacsora után búcsúest ( zenés mulatság sütemény és italfogyasztással).

 

4. nap (Vasárnap) – kb. 300 km

Reggeli után a Kárpátok csodálatos hegyvidékére utazunk. Elsőként Husztra utazunk, rövid séta a vár „bús düledékei”-hez, majd rövid pihenő Izán (vesszőből font tárgyak vásárlási lehetősége), ez után felkeressük a Szinevéri Nemzeti Parkot. Séta a Szinevéri tó partján, amely Kárpátalja legmagasabban fekvő tava és Ukrajna 7 természeti csodájának egyike. Hazaúton a bátrak kipróbálhatják a helyiek által naponta használ lengőhidak egyikét, Nagyszőlős - Perényi kastély, séta a kastélykertben. Vacsora, szállás Nagymuzsalyon.

 

5. nap (Hétfő) – kb. 400 km

Korai indulás után a felső Tisza-vidék felé vesszük utunkat. Útközben elsőként Visken állunk meg és meg tekintjük a fakazettás mennyezetű templomot. Elhagyva Rahónál a Fekete- és a Fehér-tisza összefolyását Kőrösmezőtől dzsipekkel folytatjuk utunkat a Tisza eredetéhez. A tatár hágó után haza úton rövid pihenőt tartunk Európa közepénél. Vacsora, Zenés búcsúest italfogyasztással.

 

6. nap (Kedd) – kb. 450 km

Reggeli után elsőként a Nagymuzsalyi Árpád-kori templomot tekintjük meg, utána Tiszaújlakra utazunk a Rákóczi szabadság egyik győztes csatájának helyszínére, melyet az ott álló Turul-szobor hirdet, majd a csetfalvai festett kazettás famennyezetű református templomot tekintjük meg. Ezt követően Beregszászt elhagyva határátkelés. Érkezés Budapestre az esti órákban.

 

Szükséges úti okmány: az érvényes útlevél. Vízumra nincs szükségünk! 

 

 

 

Az utazás ára: 62800 Ft
Foglalás

A foglaláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges.

(C) BTA Idegenforgalmi Kft. 2009.