Nyitóoldal Rólunk Elérhetőség Adatvédelmi nyilvántartás Szakvásárok
Utak
Ország:
Kategória:
Árkategória:
Utazási eszköz:

Felhasználói név: Jelszó: | Elfelejtett jelszó | Regisztráció

TOSCANA ...la gioia di vívere

Vissza

 

TOSCANA ...la gioia di vívere

 2013. október 18 - 23.

 ..barangolások Leonardo földjén, kirándulás a Chianti vidékén,városnézés a Luccai Hercegségben,

                                          borkóstolás Montepulcianoban, felfedező túra a sienai contradak sikátoraiban, látogatás Santa Finánál a száz tornyú San Gimignanoban, ismerkedés  a toszkán filmek élő díszletével Cortonával...

San Gimignano Toszkána egyik leggrandiózusabb kis városa, ahol a büszkén álló nemesi tornyok, már a távolból tiszteletet parancsolnak. A messziről érkező vándor  az  Elsa völgyben  az  égre  magasodó  tekintettel csodálja az elizolált város pompáját és halhatatlanságát. Háború, pestis, földrengés,vízözön...a tornyok rendíthetetlenül állnak. Létezik olyan város melynek minden szegletéből csodálatos panoráma tárul a tájra?... Geminianus püspök városa a természet szépségéből táplálkozik, a látogató pedig az élményből. A csend szinte kézzel fogható, a nap selymesen simogat, a történelem pedig áhitatra int, és akár  hiszik  akár nem, lakozik itt egy szépség! Csak óvatosan fel ne ébresszék! ...Santa Fína, o dolce cara, dormi e sogni mentre la gente ti ammira...

"...O mio babbino caro..." csendül a dal Puccini Gianni Schicchi című vígoperájából melynek helyszíne az egykori Firenze. Kell-e ennek a városnak még több cégér mint a Mediciek " pallái " a címereken?... Kell - e Ciceró e városba, melynek minden fala mesélni tud?...Firenze, a   reneszánsz   kor Athénja, melyet   nem kell bemutatni. Firenzét érezni kell és benne élni. San Lorenzo tere és az Árvaház, a Pitti Palota, és az   Orsanmichele  a   város  külön élettereit mutatják be. Ne féljen belevetni magát a kényesen elegáns fiorentinok mindennapjaiba, ahol természesen helyet kap a szieszta időben jól megérdemelt Aperol, Sorbetto, és Gelato.
A firenzei dóm: ..." és egyszer csak megértjük a Dóm egész tragikumát. Hogy csak ott áll páratlan szépségében, és senki nem veszi komolyan.
Nevezetesség lett de senki sem gondolná, és hinné róla hogy azért van itt, hogy Isten és a város dicsőségét hirdesse"

A zord Lucca és Pistoia enyhülni látszanak, többszáz évnyi hányatott sosrs megedzett népe megtanult hinni a csodákban. Ön hisz a csodákban?
Ha a csodákban 
nem is, de a szemének higgyen! A két kis város igazi ékszerdoboz az Appenninek lankáin.

Emberi léptékű hangulatos kis utcák kanyarognak végig Lucca és Pistoia belvárosán. Patinás üzletei, palotái magával ragadják az európai látogatót. 

Ranieri bazilikája a fekete - fehér város egyik legbüszkébb épülete. A Campo mintegy Akropolisz tömöríti a szebbnél - szebb alkotásokat. 7 év, 7 emelet, 7 szólam, 7 harang...a Torre Pendente harangjaitól megfosztott insulája ma már csak egy szólamban hallgatható.

Az authentikus Etrúria Montepulcianoval kezdődik, ahol a várfalon belépve a mobiltelefonok elveszítik a hálózatot, ahol a bor zamata és a pékáru illata igazi gasztronómiai élvezetet nyújtanak. A vidék bája utánozhatatlan: a tücskök ciripelése, az  olajligetek  halk  zizegése,  a  beérett  gabona pattanása,és a ránk zúdúló kultúra szerves egészet alkotnak. Az ember lába szinte földbe gyökerezik, és maradást parancsol.

Az olasz nép vendégszeretete és Istenben való hite Cortona városában mutatkozik meg a legjobban. Etrúria népe csodálatos, számukra mindegy kik vannak uralmon, milyen eszméket hirdetnek, csodás passzivitással hordozzák hátukon a változó időt nem vállalva közösséget történelmükkel. Dio e Popolo... ! Isten és a nép...II. János Pál pápa megmászva a város kilátóját a messziségbe kiáltva hirdette: éljenek Cortona lakosai, a legalázatosabb és legvallásosabb emberek.

La Venezia mistica...a lagúnák városa kihagyhatatlan az itáliai utazások során. A Holtak szigete és a '76 - os tragédia nyomába eredve ismerkedünk
a lagúnákkal, majd a velencei üvegfúvók mindennapjaiba nyerünk betekintést. Burano színes házai, és éltes korú lakosai a múltba repítenek vissza.

Program ajánlat

...barangolások Leonardo földjén, kirándulás a Chianti vidékén,városnézés a Luccai Hercegségben, borkóstolás Montepulcianoban, felfedező túra a sienai contradak sikátoraiban, látogatás Santa Finánál a száz tornyú San Gimignanoban, ismerkedés  a toszkán filmek élő diszletével Cortonával.

1. nap: indulás a reggeli órákban.  Budapest   07:00  óra. Este a szállások elfoglalása Montecatiniben. Vacsora a hotel éttermében, szabadprogram a városban.

2. nap: egésznapos   városnézés az  Arno  partján, a reneszánsz művészet otthonában, Firenzében. A város kétségtelenül legvitatottabb mérműves alkotása a Brunelleschi kupola, mely hírnevet szerzett a mindennapi szürke életét élő etruszk népnek. A városnéző sétát a város szívében a Santa Maria Croce   templomnál kezdjük, ahol a nemzet nagy filozófusai és tudósai nyugszanak. A város legmeghatározóbb tere a Signoria. Látnivalói   egymásután  taglóznak le, és mintegy a földhöz  szögeznek.  Erő és pompa, művészet és hatalom, évszázados  zord  falak és kecses ívek  jellemzik a Városháza épületét. A Loggia dei Lanzi szobrai, Perseus alakja Medúza lenyesett fejével római  idők  történelmét idézik. A város legvitatottabb kútja a teret díszítő Fontana di Nettuno. Sétánk   további részében a Harisnyások utcáján haladunk keresztül az egykori Misericordia Fraternitás otthona felé. Rövid  látogatás a gyermekharcosairól híres Orsanmichele falai között. A legtöbb látnivalóval a Dóm és a Giotto torony környezete kápráztat el. Ízelítő a további programból: Medici kápolna – Uffizi – Ponte Vecchio – Boboli kert – Palazzo Pitti.  Szállás, vacsora ugyanott ahol az előző este.

3. nap:mini crocera in Toscana… egy nap három város… Kirándulásunkat reggel Itália Athénjában, Pisa világhírű épületegyütteseinél kezdjük. A Keresztelőkápolna, a Dóm, a Csodák tere, a Temető  és  a  Ferde torony   az   egykori tengeri hatalom egy  szebb  és  gazdagabb korának  emlékeit  idézik.  A tartomány egyik legérdekesebb   települése a várfallal  körülvett  és  elizolált különc  Luccai  Hercegség.  A  város  palotái, szűk utcái, terei  sajátos hangulatot és bájt kölcsönöznek a városnak. A Napoleoni uralom számos kézjegyét hagyta  Luccában, így egységes főtere, palotái, a reneszánsz hangulatát idézik.A Piazza Amfiteatro az olasz maffiafilmek közkedvelt  forgatási helyszíne.  A  nap  utolsó óráiban  Pistoiába látogatunk. Nevét meghazuttolóan a település nem csak fegyvergyártással írta be magát a történelembe. A San Zeno katedrális, a Podestá  palota,   és   a   ma   is   működő Ospedale Ceppo páratlan műemlékek nem csak Toszkánában, hanem egész Itáliában. Szállás, vacsora ugyanott ahol az előző este.

4. nap:az utazás kötelező megállója San Gimignano. A tizenhárom nemes család tizenhárom  tornya,még az átutazót is megállásra inti. A város pestis járvány miatti elnéptelenedése egyben a város értékeinek fennmaradását biztosította. Látogatás a Collegiata   templomban, mely   közép –  Olaszország  egyik legrégebbi  temploma.  Séta  a  város  falain ahonnan  páratlan  kilátás  nyílik  atoszkán szőlős dombokra. Siena látnivalói a  város  főterének   sikátoraiban szóródnak szét. A kíváncsi látogatóknak közelharcot   kell  vívniuk a követhetetlenül kanyargó viuzzákkal. A kereskedői árkádok, a Piazza  del  Campo  és  a  Dóm  a város meghatározó épületei. Sienai Szent Katalin erkélye, a róla  készült  festmények  a város féltve őrzött kincsei közé tartoznak. A  város contradái ma is egész évben  készülnek a térség egyik leglátványosabb ünnepére a Paliora. Szállás, vacsora ugyanott ahol az előző  este.

5.nap: reggeli  után  utunkat Toscana  egyik  legmagasabban  fekvő  települése felé veszük.  Monte Pulciano: nincs férfiember ki ne ismerné a zamatos montepulcianoi nedűt. A településről tiszta időben ellátni Umbriáig, és a dél – Toszkán dombokig. A falu egyik legrégebbi emléke a XI. századból származó   Mária   mennybemenetele feskó.  A   kis  utcák borozói ingyenes borkóstolóra csábítják atoszkán naptól kitikkadt látogatót. A kis város árnyas utcái, hűvös falai védelmet nyújtanak  a hosszú út vándorának.  Cortona  felé  vesszük   utunkat, amely  hangulatával,  egyszerű bájával, mint utolsó állomás, és mint legszebb  emlék  írja  be  magát  élményeink közé.   A  település  valamikor  önálló   hatalom  volt.   Egységes palotái, hangulatos terei  nem  véletlenül  többször  is filmvászonra kerültek. ( …Napsütötte Toszkána, Tea Mussolinivel ) . A bátrak  és vállalkozók  megmászhatják  a  település  dombjait, és a Trasimeno tó panorámájában gyönyörködhetnek.A délutáni órákban Veneto tartomány felé vesszük az utunkat, szálláshelyünk Velence szomszédságában Levadában van. Vacsora a hotel éttermében.

6.nap:  reggeli   után   hajókirándulás   a    velencei    lagúnákon:    PUNTA   DI   SABBIONE  – LE  VIGNOLE  – TRÉ PORTI  –  BURANO  ( rövid   séta  a  szigeten,   látogatás  a  csipkeverőknél )  – MAZZORBO – SAN MICHELE (holtak szigete) – MURANO (látogatás az üvegfújóknál, előadás az üveg születéséről, vásárlási lehetőség ) – FONDAMENTA NUOVE – ARSENALE. Déután hazaindulás, érkezés a késő esti  órákban.

 

Részvételi díj, sávos foglalási rendszerünk függvényében:


október 01 - 17 között:                                                        89.900 Ft / fő

 Befizetéssel egyidejűleg autóbuszunkon ülőhely foglalás történik.

Egyágyas felár: 18.900 Ft 

 

A részvételi díj tartalma:
• utazás autóbusszal
• szállás 2 – 3 ágyas szobában
• reggeli – vacsora
• a programban megjelölt kirándulások
• 1 db Berlitz Toszkána utikönyv
A részvételi díj nem tartalmazza: BBP utasbiztosítás ( irodánkban köthető 2.500 Ft/fő ) belépőjegy, hajójegy,
valamint az autóbusz behajtási engedélyeit (  kb. 90 Eu / fő )

Szállás információk:

Hotel Nuovo Excelsior*** - Montecatini belváros

Egyszerűen berendezett összkomfortos szobák, melyek légkondícionáltak.
A hotel a város sétálóutcájától 150 m- re található.

 

Tranzitszállás:

Hotel al Gabbiano*** - Levada di Piave ( VE ) 

 

Autóbuszunk 49 fős MAN típusú légkondícionált, audio-vizuális eszközökkel felszerelt autóbusz


 

 

 

 

 

Az utazás ára: 79900 Ft
Szálláshely: Hotel Nuovo Excelsior
Foglalás

A foglaláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges.

(C) BTA Idegenforgalmi Kft. 2009.