Nyitóoldal Rólunk Elérhetőség Adatvédelmi nyilvántartás Szakvásárok
Utak
Ország:
Kategória:
Árkategória:
Utazási eszköz:

Felhasználói név: Jelszó: | Elfelejtett jelszó | Regisztráció

Szentföldi kultúrális körutazás

Vissza

SZENTFÖLDI PILLANATOK - Történelmi látogatás Izraelben
8 nap / 7 éjszaka


Izrael állam ott terül el, ahol Európa, Ázsia és Afrika találkozik. Izrael az ígéret földje, ahol mindenki csodát vár. A föld, amelyet mind a keresztények, mind a zsidók, mind a muzulmánok szentként tisztelnek, évről-évre látogatók ezreit vonzza.

1. nap: Elutazás – Tel Aviv – Jaffo – Cesarea - Netanya
Elutazás Budapestről menetrendszerinti repülőjárattal. Átutazunk a modern Tel Avivon, majd megállunk és sétálunk egyet a hangulatos óvárosban, Jaffaban. Innen szép kilátás nyílik Tel Avivra (innen a legszebb) és a régi kikötőre. Cesareat Kr.e. 25-ben Nagy Heródes építtette. Ma római kori emlékei – szépen megmaradt színháza, lovas küzdőtere, stb. - teszik érdekessé. Fürdési lehetőség, szállás,
vacsora a Földközi tenger partján, Netanyan.

2. nap Haifa - Akko - Rosh Haniqra barlangok
Haifa a legszebb izraeli város, közelében a Karmel-heggyel. Haifában megcsodáljuk a Bahia-kerteket, és megismerkedünk ennek az érdekes vallásnak az alapelveivel is. Az egyik legrégebbi város Akko, mely őrzi a Keresztes lovagok emlékét. A város a Világörökség része, izgalmas és egyedi a hangulata, hisz keveredik benne kereszténység és muzulmán hitvilág és építészet. Rosh Haniqra kibuc teraszáról csodálatos a rálátás a tengerre, a függővasúttal megközelíthető barlangok szépsége pedig vetekszik a capri Kék-barlangéval. Szállás és vacsora Tiberiason.

3. nap Galilea
A Genezareti tó környéke az evangélium legszebb eseményeit idézi. A Nyolc boldogság hegyén áll a Hegyi Beszéd temploma. Tabgha-a kenyér és halszaporítás csodájának helyszíne. Péter primátusának templománál megemlékezünk a Tanítványok előtt megjelenő Jézusról. Capernaumban lakott - Péter házában - Jézus, és az itteni zsinagógában tanított. Hajózunk a Genezáreti tavon, meglátogatjuk a Jordánnál lévő hagyományos keresztelőhelyet, Yardenitet. Ebédre ne hagyjuk ki a csak itt kapható szent Péter halat!  Idő függvényében látogatás a Golan-fennsíkra.

4. nap Kána – Nazaret – Jeruzsálem                  
Jézus első csodatételének, a kánai mennyegzőn történt borszaporításnak helyszínére, ill. az ott álló templomba látogatunk. ”Názáret az az iskola, ahol kezdjük megérteni Jézus életét.” - mondotta VI.Pál pápa Názáretben  Az Angyali Üdvözlet bazilikája rejti a barlangot, Mária házát. Közelében J ózsef mű- helye. Kissé távolabb Mária kútja, ahová  a szent család is vízért járt. Názáretet elhagyva, fürdőzés a Gan Ha Ghiasan forrás termál vizű, természetes medencéiben, nagyon kellemes és megnyugtató környezetben. Továbbutazás Jeruzsalembe. (4éj) Érkezés után a Scopus hegyről ismerkedünk a várossal, majd a Knesszet és a Menorah felkeresése után a szállás elfoglalása.

5. nap Jeruzsálem
Egész napos városnézés Jeruzsálemben (14 900 Ft). Modern városrész: Yad Vasem („név és emlékezet”) a náci korszak áldozatainak megrendítő emlékhelye. Mindenkinek látnia kell! Izrael Múzeum- a 2000éves Jeruzsálem-modellel, a Holt tengeri tekercsekkel. Az óváros zsidó negyede látnivalói: Dávid király sírja, Siratófal., 4 ősi zsinagóga, valamint a közelben található keresztény emlékek: Mária elszenderülésének temploma, Szt.Péter in Gallicantu templom (a kakaskukorékolás temploma) látható itt egy bizánci időkre vonatkozó Jeruzsálem-makett, amely amellett a lépcső mellett van, amelyen elhangzottak Jézus megtagadásának szavai Péter szájából. Távolból (nem látogatható) a Szikla mecset-ahonnan Mohamed szállt az égbe). Este rövid séta Jeruzsálem belvárosában.

6. nap Jeruzsálem - Betlehem
Az Olajfák hegyéről lesétálva, megállunk a Dominus Flavit kis templománál, ahol Jézus megsiratta Jeruzsálemet. Virágvasárnapon a hívők ugyanezen – a Jézus által is megtett úton - érkeznek a városba. A Getsemani kertben lévő Minden népek templomába látogatunk. Ezen a helyen töltötte utolsó éjszakáját Jézus, itt árultatott el. Innen követjük útját, a Via Dolorosan – Antonia erőd, Bethesda fürdő, Ecce Homo templom - a Szent Sír templomig, Jézus megfeszíttetésének és sírba tételének helyszínéig. Délután kirándulunk Betlehembe (10 900 Ft), hogy megismerjük a kereszténység egyik legszentebb helyét: Jézus születésének helyszínét ( A Születés bazilikája). Hallunk Szt.Jeromosról is, aki itt élt és a Bibliát fordította héberről görögre. Ellátogatunk még a Tej-kápolnához, majd vissza Jeruzsálembe.

7. nap Holt –tengeri kirándulás
Érintve a Júdeai-sivatagot, bepillantva a beduinok életébe, érkezünk a Holt-tengerhez (17 900 Ft). Qumran ásatásai az esszénusok életét és a Holt-tengeri tekercsek történetét mesélik el. Ein Gedi oázisa Dávid király történetét őrzi, ide menekült Saul elől, mikor az az életére tört. Massada 450m magas szikláján egykor Heródes építtetett bevehetetlennek tartott várat. (a felvonó: kb. 15Eur/fő –fakultatív) Massada látnivalói lenyűgözőek, nem véletlenül a Világörökség része! Fürdési lehetőség a Holt tengerben.

8. nap. Hazautazás
Idő függvényében látogatás a Machne Jehuda piacon, majd transzfer a repülőtérre, érkezés menetrend szerint Budapestre.

Utazás: menetrend szerinti repülőjárattal, a programokon légkondicionált autóbusszal
Szállás: középkategóriájú szállodákban
Ellátás: bővített húsmentes reggeli, félpanzió befizethető

 

Részvételi díj:    189 900 Ft/fő

Indulási időpontok: 2011.04.10-17.

                                   2011.05.08-15.


2 ágyas    189 900,-Ft/fő reggelivel
1 ágyas felár    89 900
,-Ft
Félpanziós felár    20 900,-Ft

Fakultatív kirándulások

Felvonó a Massada erődbe    kb. 15 EUR
Betlehem kirándulás    10 900
Jeruzsálem kirándulás    15 900
Holt-tengeri fakultatív kirándulás    17 900

Az ár tartalmazza: a repülőjegyet, a felsorolt programokhoz a buszos transzfert, 7 éjszaka szállást középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobában reggelivel, a magyar nyelvű idegenvezetést.
Az ár nem tartalmazza: a repülőtéri illetéket (45 000 Ft/fő*), félpanziót (20 900 Ft/fő), a borravalót (kb. 35 EUR/fő), a belépődíjakat (kb. 45-55 EUR/fő), a fakultatív programokat, az útlemondási biztosítást (2%), és a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást (460 Ft/fő/nap).

A program min. 20 fő részvétele esetén indul!

*Az illeték összeg az árfolyam és hatósági díjak függvényében változhat.

 


 

Megj: a BETLEHEMI Prgr. változtatásának jogát fenntartjuk!

Az utazás ára: 189900 Ft
Utazási eszköz: repülő, busz
Foglalás

A foglaláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges.

(C) BTA Idegenforgalmi Kft. 2009.