Nyitóoldal Rólunk Elérhetőség Adatvédelmi nyilvántartás Szakvásárok
Utak
Ország:
Kategória:
Árkategória:
Utazási eszköz:

Felhasználói név: Jelszó: | Elfelejtett jelszó | Regisztráció

Nagy Ír körút

Vissza


10 nap/ 9 éjszaka


1.nap  Esti érkezés Dublinba

   

2.nap  Powerscourt-Glendalough -Kilkenny

      Szinte mediterrán a táj, melyet Írország virágoskertjének is neveznek.A Dublini öböl mentén utazva megállunk a Martello toronynál, ahol James Joyce a z Ulysses  néhány fejezetét írta. Következik Powerscourt- kb.25km-re délre Dublintól , a Wicklow hegyek lábánál.A kastély belül szinte üres,  nem érdemes  költeni rá, de a kertje pompázatos és kihagyhatatlan! 1740-ben kezdték kialakítani – teraszok, tavak, japán kert,szobrok,szökőkutak,200 féle fa és növény- távolban a Cukorsüveg hegy…varázslatos! A festői Glendalough komor szépségű völgyében  ír kora keresztény emlékek ,kerek torony és kelta keresztek, a VI. században Szent Kevin által alapított apátság romjai,- amely Európa egyik legjelentõsebb kulturális központja volt - valamint szép múzeum látható. A táj és a romok együttes látványa, összhangja lenyűgöző! Szállás Kilkennyben.

 3.nap   Kilkenny -   Cashel-Cork –Killarney

Városnézés az egyik legszebb, és legkedvesebb középkori kisvárosban,Kilkennyben .A Kastély megtekintése(helyi vezetővel).Séta a 14-17.sz.-i épületek között, ha az idő engedi, a St.Canise székesegyházba is ellátogatunk. „Sok csillagos”látnivaló az Arany lapály fölé emelkedő Cashel sziklája-Írország Akropolisza-rajta a 11-13.sz.-ból  származó  vár és székesegyház romjaival.Kerek torony,12.sz.-i román kápolna egészítik ki az épület együttest. Ez volt Munster királyainak székhelye. 450-ben ide látogatott Szt.Patrik és Brian Boru-t itt koronázták Írország királyává a 10.sz.-ban. Utunk innen az  ország második legnagyobb  városába, Corkba vezet, a Lee folyó partján épült nyüzsgő és barátságos városba.Rövid séta a belvárosban(Grand Parade,English market .)Tovább utazunk, az Iveragh félsziget kapujába, Killarney-ba.

4.nap    Ring of Kerry

       Az Iveragh félsziget, a híres „Kerry gyűrűje”-nek bejárása- rendkívül színes és változatos nap, rengeteg látnivalóval!.A 170km-es „gyűrű” nagy részében csodálatos a panoráma , az Atlanti óceán sziklás-szaggatott partvidékével, a Golf áramlat hatására kialakult gazdag vegetációval. Itt találhatók Írország legmagasabb hegyei, itt  látható a vaskorból a Staigue Fort, a kecskét koronázó Killorglin kisvárosa, Waterville-Chaplin kedvenc nyaralóhelye, a Killarnay tavak festői láncolata, juhászkutya bemutató , az ír parasztok életét bemutató skanzen stb.Már a szárazföld belsejében olyan kis településeken utazunk át, mint a színes házairól híres Sneem. A Muckross kastély a Killarney Nemzeti Park területén található , parkját és virágoskertjét érdemes felkeresni- kastélya nem annyira látványos,ha az ember a Kilkenny kastélyt már látta.

 5.nap    Bunratty-Cliffs of Moher-Burren

Utazás a Limerick közelében lévő Bunratty  Kastélyhoz- igazi látványosság a korhűen berendezett, középkori lakótorony,mely Írország legépebben megmaradt ilyen jellegű épülete 1425-ből. A körülötte lévő  Skanzen idevarázsolja a 19.sz.-i Írországot.Falusi utca , vizimalom, kovácsműhely,Mac’s ivója,iskola – minden ház stílszerűen berendezve.Egy kis mesevilág. Útban Írország talán leghíresebb természeti szépségéhez, az óceán fölé 8km hosszan magasodó Moher szikláihoz, még szívszorító emlékeivel találkozunk a szörnyűséges,1845-47 között dúlt éhínségnek. Végezetül még egy  természeti érdekesség : a mészkőplató, a Burren.  Szállás Galway-ban v. a környéken.

 

6.nap    Galway-Clomacnoise-Dublin

Városnézés a „nyugati világ fővárosában”,Galway-ban – kedves, hangulatos kis egyetemi város. Utazás Clomacnoice-be, a 6.sz.-i vallási központ emlékeihez, a Shannon folyó partján.A területen egy katedrális,8 templom(a 10-13.sz.-ból) romjai, két kerek torony, három kelta kereszt látható .A külső épületek mellett érdemes megnézni a rengeteg értékes relikviát bemutató múzeumot is.Innen még kb,.2h Dublinig az út .Érkezés du.-án. Este szabadprogram, érdemes bemenni a Liffey folyó túlpartján levõ belvárosba, a Temple Bar negyedbe, bekukkantani a híres ír pubokba stb. Szállás.

 7.nap    Dublin

 De. buszos városnézés Dublinban(megállóval  a Trinity Collegnál és a St.Patrick székesegyháznál.) A Trinity College Írország leghíresebb egyeteme, 1592-ben alapította I.Erzsébet angol királynő. Könyvtárában van kiállítva a világhírű kódex, a „Book of Kells”,mely latinul íródott , 800 körül! A Szt.Patrick székesegyház - amelynek Jonathan Swift több mint 30 évig volt az esperese-, Vár, Christ Church, György korabeli épületek és parkok, Temple Bar, O'Connel Street, Fõposta, Emlékezés kertje ,stb. A délután folyamán lesz szabadidõ is, hogy ki-ki saját kedve szerint barangoljon a városban vagy az ajánlott látnivalók közül keressen fel néhányat, pl. az Írók Múzeumát, a Nemzeti Múzeumot, esetleg a Jameson whiskey főzdét. Este közös kulturális kocsmalátogató program a zene és a sör kedvelõinek(fakultatív)

 

8.nap  Tara - Newgrange- Monasterboice-Belfast

A Boyne folyó völgyében található Tara –dombot keressük fel: a nagy kiterjedésű területen számos dombocska ,sírkamra és ősi építménymaradvány található, A hagyomány szerint itt volt az ír nagykirály, az Árd Rí na hÉireann székhelye.Az angol Stonehengenél és az egyiptomi piramisoknál is régebbi a Newgrange temetkezési hely-érdemes múzeumát megtekinteni, mely a sírok keletkezéséről rengeteg érdekes információt nyújt , ill. egy sír másolatának megtekintését is lehetővé teszi.(Ezek azok a sírok, melyekbe a téli napéj egyenlőség idején süt csak be a nap, megvilágítva a sírkamrát).Hogyan tudták 5000 évvel ezelőtt kiszámítani, megcsinálni?!.       Majd Drogheda érintésével Monasterboice-ba érkezünk ahol a középkori kolostor maradványait és Írország legmagasabb, bibliai jelenetekkel gazdagon díszített kelta keresztjét csodálhatjuk meg, amely a X. századból maradt ránk.Kora este érünk  Belfastba – városközpont,protestáns-katolikus negyed, parlament – rövid buszos városnézés. Szállás a környéken.

     

     9.nap  Antrim part-Dunluce vár- Óriás útja – Bushmills whiskey főzde

Antrim megye romantikus tengerparti útján folytatjuk túránkat, Cushendall érintésével Carrick-a-Rede felé, ahol a bátrabbak átkelhetnek egy kis szigetre, amelyre kb 20 m. hosszú lengõ kötélhíd vezet mintegy 25 m. magasan a tenger felett. A természet egyik csodája a Világörökség része, a Giant's Causeway -az Óriás útja- a következõ úticélunk. Mielõtt a szárazföld belseje felé vennénk az irányt, még egy érdekes látnivaló vár ránk, a tengerpart fölé kiugró szirten épült Dunluce kastély(fotózás).A Bushmills a világ legrégebbi whiskey főzdéje. Az esti órákban érkezünk vissza a szálláshelyre.

 

10.nap  Malahide

 Még megnézzük  Malahide várát, mely  „csak” 800 éves- szép befejezése az útnak!

Hazautazás  a délutáni órákban.

 

 

Részvételi díj tartalmazza:  közlekedési költségeket, szállásokat,félpanziót,  magyar idegenvezetőt, helyi vezető , útlemondási biztosítást, programokat.

Az utazás ára: 350800 Ft
Utazási eszköz: repülő, busz
Foglalás

A foglaláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges.

(C) BTA Idegenforgalmi Kft. 2009.