Nyitóoldal Rólunk Elérhetőség Adatvédelmi nyilvántartás Szakvásárok
Utak
Ország:
Kategória:
Árkategória:
Utazási eszköz:

Felhasználói név: Jelszó: | Elfelejtett jelszó | Regisztráció

MAROKKÓ

Vissza

KIRÁLYI VÁROSOK KÖRUTAZÁS 


Szállás: a körút során a helyi besorolásnak megfelelő 3*-os vagy 4*-os szállodákban, választás szerint.


Ellátás: félpanzió, a programban feltüntetettek szerint.
Utazás:  az Alitalia menetrendszerinti járataival, egyszeri átszállással.

Tervezett menetrendek:

Budapest–Róma     18 35–20 20 / Róma–Casablanca 21 50–00 15

Casablanca–Róma 12 25–16 20 / Róma–Budapest     20 25–22 00

Transzferek, városnézés: légkondicionált autóbusszal, magyar nyelvű idegenvezetővel


KIRÁLYI VÁROSOK KÖRUTAZÁS PROGRAM 

1. nap: Budapest-Casablanca
Találkozás Liszt Ferenc repülőtér 2/A Terminálon. Elutazás Budapestről egyszeri európai átszállással Casablancaba menetrendszerinti járattal. Érkezés Casablancaba, transzfer a szállodába. Szállás és vacsora Casablancaban.

2. nap: Casablanca-Rabat
Reggeli után Casablanca metropoliszába teszünk látogatást. A filmek világából ismert, különleges atmoszférájú városban megtekintjük: az Anfa villanegyedet az Atlanti-óceán partján, a II. Hassan mecsetet kívülről, mely a világ harmadik legnagyobb mecsete. Városnézésünk során eljutunk a királyi palota körzetébe, érintjük az Arab Liga parkját, valamint az V. Mohamed teret és az Egyesült Nemzetek terét, ahol a névadó „Fehér Házat”
az egykori kormányzósági épületeket láthatjuk. Délutánra megérkezünk a Királyság elegáns fővárosába, Rabatba. E virágzó és rendezett város látnivalói között szerepel az Oudayas-i Kasbah, a Hassan torony háttérben a hihetetlen kék óceánnal, továbbá az V. Mohamed mauzóleum, a királyi palota és az azt körülvevő tér, a Mechouar. Szállás és vacsora Rabatban.

3. nap: Rabat-Meknes-Fes

 Ezen a napon Marokkó új arcát ismerhetjük meg. Reggeli után látogatást teszünk az elbűvölő, római alapítású Volubilisbe. Miközben a római építészet remekeiben, és az egykori villák szép fényű mozaikjaiban gyönyörködünk, a távolban láthatjuk a pihenő tevéhez hasonlító festői elhelyezkedésű Szent Várost, az iszlám atyja, az I. Idriss által alapított Moulay Idrisst, (a városalapító tiszteletére itt felépített mauzóleumhoz évente több tízezer hívő zarándokol el). Továbbutazás Meknesbe, ahol a „marokkói Versailles"- megtekintésével kezdjük a délutánt. A várost Moulay Ismail, XIV. Lajos kortársa alapította a XVII. század végén. Meknest negyven kilométer hosszú, háromszoros városfal öleli körül, aminek egyik oldalán a Medina (óváros) és a Bab El Mansour (Marokkó legszebb kapuja), a másik oldalán pedig a modern városrész található. A monumentális kapuk és a piacok még emlékeztetnek a város fénykorára. A letűnt szultáni palota romjai azonban az idő múlására figyelmeztetnek, mely lassan elmosta Meknes jelentőségét és Rabatot részesítette előnyben. A városalapító mauzóleumának megtekintése után továbbutazás Fesbe. Vacsora és szállás Fesben.

4. nap: Fes
Reggeli után egész napos városnézéssel indul Fesben, a legősibb királyi városban, Marokkó vallási és kulturális központjában. A program a IX-XIV. században épült Medina, a benne található Bou Inania Medersa (Korán-iskola), emellett a világhírű Karaouine mecset környékének, Nejjarine szökőkútnak, II. Idriss, a város alapítójának mauzóleumának, valamint a bőrcserzők, és szőnyegszövők negyedének megtekintését foglalja magába. Délután látogatás a XIV. századi, jelenleg is működő, különlegesen cizellált főbejáratú királyi palotához, majd a mellette elterülő Mellah zsidó negyed megtekintése következik, ezután ismerkedés a város szélén lévő fazekas negyed mestereinek munkáival. A városnézés után visszatérés a szállodába. Vacsora, szállás Fesben.

5. nap: Fes-Beni Mellal-Marrakesh
Reggeli után, a történelmi Marrakesh felé indul a körutazás. A festői út során áthaladunk Ifranon, a Közép-Atlasz cédruserdejében elterülő üdülő- és síparadicsomon. Délben rövid pihenőt tartunk Beni-Mellalban, Marokkó egyik legjelentősebb olíva feldolgozó régiójának fővárosában, ahol egy tipikus mezőgazdasági város nyüzsgését figyelhetjük meg. Folytatjuk utunkat Marrakesh felé. Az út kies, vörös vidéken vezet keresztül, amely gyönyörűen harmonizál az ég tiszta kékjével és a pálmaligetek örökzöldjével. Szállás és vacsora Marrakeshben.

6. nap: Marrakesh
Reggeli után Marrakesh, a ,,Dél gyöngyének" megtekintése. A vörös várost a XI. században alapították az Almoravidák. Ez a dinasztia csodálatos palotákat és kerteket hagyott Marrakeshre. A program első fele a Szadida sírok, a Bahia palota, a Menara kert és a Koutoubia mecset megtekintéséből áll. A nap további részében megismerkedünk a szukok varázslatos keleti világával, majd a híres Jemma El Fna téren, a mesemondók, kígyóbűvölők, tűznyelők, akrobaták és utcai pecsenyesütők forgatagának, és a tér Ezeregyéjszaka meséibe illő nyüzsgésének felfedezésére nyílik lehetőség. Szállás és vacsora Marrakeshben.
Fakultatív program lehetőség: „Fantáziaest” Chez Ali.

 

7. nap: Marrakech-Casablanca
Reggeli a szállodában. Fakultatív program lehetőség: „Kirándulás Ourika-völgyébe”. Esti orákban továbbutazás Casablanca irányába. Vacsora és szállás Casablancaban.

8. nap Casablanca-Budapest
Reggeli a szállodában. Transzfer a casablancai repülőtérre légkondicionált autóbusszal. Hazautazás Budapestre menetrendszerinti járattal, egyszeri európai átszállással.

A program megváltoztatásának jogát irodánk a járatok menetrendjének módosulása végett fenntartja. 
Részvételi díj:

 

152.990,-Ft 3* szállodai elhelyezéssel

174.990,-Ft 4* szállodai elhelyezéssel

 

A részvételi díjon felül fizetendő repülőtéri illeték 50 000 Ft/fő, üzemanyag felár 10 000 Ft/fő, sztornó biztosítás 1 %, foglalási díj 500 Ft/fő.

Helyszínen kötelezően fizetendő belépődíjak: EUR 20/fő és borravaló EUR 15/fő/hét.

Igény esetén utasbiztosítás köthető.

 Vízumkötelezettség Marokkóba magyar állampolgároknak már nincs.


 

 

 

 


Az utazás ára: 152990 Ft
Foglalás

A foglaláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges.

(C) BTA Idegenforgalmi Kft. 2009.